03.11.2014   25 kommenttia Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Isänpäivän suklaamuffinssit


gluteenittomat_suklaamuffinssit

Gluteeniton leivonta on toden teolla innostanut minua. Yritän samalla huomioida muitakin erityisruokavalioita, sillä monissa perheissä ruokarajoitteita on useita. Reseptin muuttaminen maidottomaksi on melko yksinkertaista, sillä kaupoista löytyy hyviä korvaavia tuotteita, joilla pääsee hämmästyttävän samankaltaisiin lopputuloksiin. Kinuskipursotuksen innovoi tiituli, joka lähti rohkeasti kokeilemaan puolukkamuffinsseista tuttua pursotusta soijavispistä. Se onnistui hienosti!

Itselläni oli näihin muffinsseihin alun alkaen hieman toisenlainen koristeluidea. Gluteeniton jauhoseos saa kuitenkin aikaan sen, että muffinssien pinta ei ole samaan tapaan sileä kuin vehnäjauhoja käytettäessä. Siksi päädyin peittämään sen pursotuksella. Kinuskikerman maku natsaa hyvin suklaan kanssa ja antaa lisää mehevyyttä. Itse suosittelisin tekemään pursotukset vasta juuri ennen tarjoilua, jotta muffinsseja ei tarvitsisi laittaa välissä jääkaappiin. Muffinssin rakenne on pehmeimmillään huoneenlämpöisenä. Koristekirjaimet voi pursottaa myös itse. Nuo valmiit kirjaimetkin ovat kyllä maidottomia.

Suklaamuffinssit

n. 15 kappaletta

Taikina:
120 g (maidotonta) tummaa suklaata
150 g (maidotonta) margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl (soija)kermaa

Kinuskipursotus:
1 ½ dl fariinisokeria
2 dl vaahtoutuvaa soijakermaa (tai vispikermaa)

Koristelu:
kaakaojauhetta
suklaakirjaimia
puolukoita


Leikkaa tumma suklaa rouheeksi. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen. Yhdistä jauhoseos, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.

gluteenittomat_suklaamuffinssit-vaihe

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kinuskipursotusta varten kastike mielellään edellisenä päivänä. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja soijavispi. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa – älä keitä sen pidempään. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta jääkaappiin ainakin viideksi tunniksi. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.

gluteenittomat_suklaamuffinssit-vaihe-2 gluteenittomat_suklaamuffinssit-vaihe-3

Laita kinuskivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota isoja ruusukkeita muffinssien päälle.

gluteenittomat_suklaamuffinssit-vaihe-4

Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele puolukoilla ja suklaakirjaimilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat