02.04.2008   13 kommenttia Kategoria: Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Irish coffee -pikkuleivät


irish_coffee_pikkuleivat.JPG

Näitä pikkuleipiä tehdessäni halusin testata tapaa, joka nopeuttaisi työläintä vaihetta eli varsinaista taikinan työstämistä. Taikinahan itsessään syntyy käden käänteessä, mutta jotenkin se taikinan kauliminen moneen otteeseen ja jauhojen pöllyttely on minun mielestäni vaivalloista ja sotkuistakin. Pursotus onkin tässä mielessä kiva vaihtoehto, mutta halusin nimenomaan pyöreitä ja perinteisemmän oloisia pikkuleipiä. Kokeilin 11 mm pyöreäsuista tyllaa (kuva löytyy pursotusmallien kohdalta) ja se tuntui toimivan hyvin. Taikinaa ei tarvitse kovettaa jääkaapissa. Leivinpaperin päälle pursotellaan halutun kokoisia palluroita. Tarvittaessa muotoa voi hieman siloitella sormella (aika tasaiseksi taikina kyllä sulaa uunissa). Pikkuleipiä voi myös taputella vähän ohuemmiksi, jos tekee näistä esimerkiksi täytepikkuleipiä. Omista pikkuleivistäni tuli vähän turhankin muhkeita, täytettyinä muistuttivat lähinnä ufoja! Täytettäkin tuli sitten yhtä pikkuleipää kohden vähän runsaammin, joten jonkinlaisiksi pikkuleipien ja leivosten välimuodoksi nämä voisi laskea. Mikäli pursottelu ei houkuta, malli perinteisiin pyöreisiin täytekekseihin löytyy sitruunapikkuleipien kohdalta.

n. 18 – 25 kpl, riippuen kuinka paksuja pikkuleipiä leipoo

Pohja:
murotaikina

Täyte:
Irish coffee -täyte

Kuorrutus:
2 rkl vettä
1 tl murukahvia
n. 3 dl tomusokeria
nonparelleja


Valmista pikkuleivät murotaikinaohjeen ja täyte Irish coffee -täytteen ohjeen mukaan. Kuumenna kuorrutusta varten vesi ja sekoita siihen murukahvi. Anna jäähtyä. Sekoita sitten kahvi ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä pikkuleipien päälle ja koristele sokerihelmillä.

irish_coffee_pikkuleivat_vaihe1.JPG

irish_coffee_pikkuleivat_vaihe2.JPG

irish_coffee_pikkuleivat_vaihe3.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat