12.09.2009   92 kommenttia Kategoria: Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Hempeä liljakakku Jaanalle


jaana501jaana502jaana503jaana504jaana505jaana506

Minulla oli mieluinen tehtävä valmistaa ihanan työkaverini Jaanan 50-vuotisjuhlaan synttärikakku. Koristelun suhteen sain suuntaviivat Liljanpäiväkakusta, mutta vapauttakin jätettiin - ja käytettiin - pitihän kakusta saada juuri Jaanan näköinen. Myös vadelma-mascarpone-täyte oli juhlakalun oma toive, jonka suunnittelin tätä kakkua varten. Täytteestä löytyy tavalliseen kakkuun mitoitettu versio Täytteet-osion ohjeessa. Koristelun viimeistelyä olivat seuraamassa toimittaja ja kuvaaja Ilta-Sanomista, haastattelu ilmestyi tänään viikonlopun Plus-liitteessä.

Vielä kerran iloiset onnittelut Jaanalle!

Vadelma-mascarponekakku

40 hengelle

Pohja:
3 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
6 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Täyte:
8 dl kuohukermaa
3 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1 ½ dl sokeria
6 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
500-600 g suomalaisia vadelmia

Kuorrute:
sokerikreemi kaakaotomusokerista

750 g valkoista marsipaania
vaaleanpunaista ja valkoista pastaväriä
marsipaanin marmorointi -ohje

Pursotukset:
kermapursotukset (mallit: reunoilla "laskospursotus", päällä "kiehkurat eri suuntiin")
4 prk (á 2 ½ dl) Flora Vispiä
4 rkl vanljakreemijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä

Koristelu:
liljat
vihreää koristelugeeliä
vihreää glitteriä


Valmista pohjat levykakkupohjan ohjeen mukaan. Voit tehdä koko taikina-annoksen kerralla ja paistaa pohjat kolmessa erässä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.

Nosta ensimmäinen levykakkulevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle täytettä. Upota täytteen sekaan puolet vadelmista. Nosta päälle toinen pohjalevy ja toista sama kostutuksen, täytteen ja vadelmien kanssa. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta.

jaana50_1 jaana50_2

Levitä kakun päällisosaan sokerikreemiä. Kauli marsipaani 2 ½ mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois, jotta marsipaania jää vain kakun kanneksi. Värjää osa kermasta halutessasi pastavärillä. Pursota kermaa kakun reunoille ja päällisosan ympärille.

Tekstiä ei tarvitse kirjoittaa vapaalla kädellä - sen voi luonnostella leivinpaperille. Paina teksti marsipaanin pintaan teräväkärkisellä koristelutyökalulla tai lyijykynällä leivinpaperin läpi. Sama tekniikka on esitelty maalausohjeen yhteydessä.

jaana50_4 jaana50_5
jaana50_6 jaana50_7

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat