Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Haamumetsän suklaakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Haamumetsän suklaakakku

23.10.2014

haamumetsan-kakku-2

Tämä suklaakakku on erityinen kahdessa mielessä. Ensinnäkin se sopii useimpiin erityisruokavalioihin, koska kakku on gluteeniton, maidoton, munaton, pähkinätön ja vegaaninen. Se on saavuttanut myös erityisen kestosuosikin maineen omassa tuttavapiirissäni, myös lasten keskuudessa.

Alun perin minun oli tarkoitus kehitellä suklaakakusta jokin uudenlainen versio. Mielessäni oli lakritsi, mikä osoittautui liian kunnianhimoiseksi tavoitteeksi. En voinut käyttää kaupan lakritsikarkkeja niiden sisältämän gluteenin/maidon vuoksi. Olisin halunnut maustaa kakun lakritsin valmistuksessa käytettävällä lakritsiuutteella ja anisöljyllä, mutta kumpaakaan ei löytynyt ahkerasta luontaistuote- ja ekokauppojen kiertelystä huolimatta. Olisi kiva tehdä tuollainen kokeilu, mutta en toisaalta halua käyttää resepteissäni niin erikoisia raaka-aineita, että niiden löytäminen muodostuu leipomisen esteeksi. Niinpä tämä kakku oli perinteinen suklaaversio, tästä vanhasta reseptistäkin tuttu, toki uuden esiin nostamisen arvoinen.

Kun itse kakku on nopea ja helppo valmistaa, jää koristeluunkin enemmän aikaa. Halloween-juhlan hengessä kakun aiheeksi tuli haamut ja syksyiset puut. Puut tein Candy meltseistä, jotka eivät ole maidottomia niiden sisältämän herajauheen vuoksi. Turvauduin tähän, sillä tavallinen tumma suklaa ei pysy muodossaan pitkään ja tämän kakun piti kestää myös kuljetusmatka. Jos koristeetkin haluaa maidottomina, ne voi tehdä maidottomasta tummasta suklaasta ja laittaa vaikka reunoja vasten nojaamaan tai asetella vaakatasoon kakun päälle.

Gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen suklaakakku

Pohja:
150-160 g (gluteenittomia ja maidottomia) digestive-keksejä
75 g (maidotonta) leivontamargariinia
¼ dl ruokosokeria

Täyte:
6 dl soijavispiä (tai vispikermaa)
350 g (maidotonta) tummaa suklaata
½ dl ruokosokeria

Syyspuut:
ruskeita Candy melts -nappeja (ei maidoton) tai maidotonta tummaa suklaata
eri värisiä nonparelleja, strösseleitä tai koristerakeita (huomioi gluteenittomuus!)

Haamut:
1 ½ dl soijavispiä
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl sokeria
salmiakkihippuja


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksit ja ruokosokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula ja ruokosokeri soijavaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Täyte on melko jämäkkää, joten levitysjäljet voi jättää suosiolla näkyviin. Pintaa voi kuvioida myös esimerkiksi haarukalla.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota vuoasta ja tasoita reunat lastalla.

haamumetsan-kakku-vaihe

Laita Candy meltsit pienen pakastuspussin sisään, sulje pussi huolellisesti ja laita varmistukseksi pussinsulkija. Kaada astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Kuivaa pussi ja leikkaa kulmaan pieni aukko.

Pursota puukuvioita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Ripottele päälle nonparelleja ja strösseliä syyslehdiksi. Nosta koristeet jääkaappiin jähmettymään.

haamumetsan-kakku-vaihe-6

Mittaa kulhoon soijavispi ja sokerit. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita soijavaahto pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen aukko.

haamumetsan-kakku-vaihe-2

Työnnä suklaapuita pystyyn täytteeseen.

haamumetsan-kakku-vaihe-3

Pursota puiden väliin haamuja. Aseta haamujen silmäaukoiksi suklaahippuja. Viimeistele kakun pinta värikkäillä nonparelleilla ja strösselillä.

haamumetsan-kakku-vaihe-4 haamumetsan-kakku-vaihe-5

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 82

Avainsanat

HalloweenSuklaakakku

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

HalloweenHelpot ja nopeatJuusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(27)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (82)

Kinuskikissa14.1.2021 09:57

Nina-Mari: ei kuulu. Suklaan ja kermavaahdon yhdistämisessä on omat niksinsä. Satutko olemaan Instagramissa? Minulla on siellä Kinuskikissan profiilissa Vinkkejä-video. Siellä on aiheena käsitelty mm. tätä asiaa. Mutta lyhykäisyydessään: olennaista että lisää suklaasula koko ajan vatkaten (ja mielellään suoraan vispilöihin tähdäten) vaahtoon. Turha aikailu johtaa siihen, että suklaa alkaa uudestaan jähmettyä ennen kuin on sekoittunut.

Salonen Nina-Mari13.1.2021 10:29

Kuuluuko vaahto jäädä raemaiseksi kun lisää suklaan?

Kinuskikissa1.7.2020 23:21

Ooh, hyvä kinuskimellu! Tulipa siitä upea! 🤩

kinuskimellu29.6.2020 23:14

Laitetaas kuva tännekin kun tällä ohjeella tein vähän soveltaen. Eli ihan normituotteet oli käytössä kun mitään ruoka-ainerajotteita ei ollut. Yritys oli saada kakusta korkeampi mutta ei siitä kovin korkea kuitenkaan tullut vaikka laitoin 6dl vispikermaa ja 200g maustamatonta tuorejuustoa, suklaata tuli vaatimattomat 525g. 🤣 (ja hiukan ruokosokeriakin.) Koostumus oli todella hyvä, ja maku erittäin suklainen mutta hyvä ja pehmeä. Ei jäänyt kuin pieni pala juhlien jäljiltä. 😊

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22142_507C8095-36A8-47CD-ACC0-5AA27C1E9706_220x220.png
Kinuskikissa26.6.2020 16:33

kinuskimellu: minä tekisin keksipohjan sellaisena kuin tässä, paksumpana voi olla hankala leikata. Korkeuden kasvatuksen tarkka kerroin menee arvailuksi, kun ei ole alkuperäisestä korkeudesta tarkkaa tietoa, johon verrata. Ihan matala tämä ei ole alkujaankaan, kun aineksia katsoo (soijavispi vaahtoutuu hyvin tilavaksi). Tuleeko siihen kakkuun sitten suhteettoman paksu täyte? Minusta täyte voi olla paksumpikin, jos siinä on eri kerroksia, mutta ehkä se vaatisi jotain sinne joukkoon… Vadelmia vaikka.

kinuskimellu24.6.2020 14:33

Hei. Aikaisemmissa kommenteissa joku olikin jo kysynyt kakun korkeuden kasvatusta 24cm vuuassa ja silloin oli neuvottu että kasvattaa kolmanneksella tai neljänneksellä täytteiden määrää. Mietin, että onko varaa vielä kasvattaa, jos täytteen tekisi 1,5 kertaisena? Mahtuuko vielä 24cm vuokaan ja pysyykö kakku vielä kasassa? Täytyisikö keksipohjaa myös paksuntaa vai onko ohjeessa oleva sellaisenaan riittävä?

mari-johanna1.11.2019 05:55

Mira Mari: Tämä kakku riittää varmasti noin 12 juhlijalle. Ehkä muutamalle enemmänkin. Tätä suklaista ihanuutta ei välttämättä kovin isoa palaa edes jaksa syödä kerralla,tiedän kokemuksesta.
Toki riittävyyteen vaikuttaa myös se mitä muuta suolaista ja makeaa sinulla on tarjolla. Jos juhlapöytäsi notkuu kaikkia ihania herkkuja, silloin juhlijat yleensä ottavat kaikkia laatuja maltillisemmin, mutta jos tarjottavaa on maltillisemmin silloin tätäkin santsataan enemmän.

Yksi vaihtoehto on että mikäli sinulla on kotona astetta isompikin kakkuvuoka niin muunna tämä kakku astetta isommaksi. Silloin varaa on enemmän. Apua muuntamiseen saat täältä

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

Mira Mari31.10.2019 22:51

Olen tekemässä kakkua poikani synttäreille. Kuinka monelle hengelle tämä kakku suurinpiirtein riittää? Meitä on 17.

Kinuskikissa22.10.2019 23:25

jemma: ensinnäkin meltsejä saa valmiiksi värjättynä monissa väreissä. Toinen, olennaisempi ero liittyy meltseistä tehtyjen koristeiden säilymiseen. Tavallinen suklaahan pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, eivätkä koristeet pysy kauaa asennossaan. Siksi suklaa pitäisi temperoida. Meltsit ovat käyttökelpoisia sellaisinaan.

jemma22.10.2019 20:37

Mitä eroa candy melts-napeilla on tavalliseen suklaaseen (valko- tai maitosuklaa)

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Haamumetsän suklaakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Haamumetsän suklaakakku

23.10.2014

haamumetsan-kakku-2

Tämä suklaakakku on erityinen kahdessa mielessä. Ensinnäkin se sopii useimpiin erityisruokavalioihin, koska kakku on gluteeniton, maidoton, munaton, pähkinätön ja vegaaninen. Se on saavuttanut myös erityisen kestosuosikin maineen omassa tuttavapiirissäni, myös lasten keskuudessa.

Alun perin minun oli tarkoitus kehitellä suklaakakusta jokin uudenlainen versio. Mielessäni oli lakritsi, mikä osoittautui liian kunnianhimoiseksi tavoitteeksi. En voinut käyttää kaupan lakritsikarkkeja niiden sisältämän gluteenin/maidon vuoksi. Olisin halunnut maustaa kakun lakritsin valmistuksessa käytettävällä lakritsiuutteella ja anisöljyllä, mutta kumpaakaan ei löytynyt ahkerasta luontaistuote- ja ekokauppojen kiertelystä huolimatta. Olisi kiva tehdä tuollainen kokeilu, mutta en toisaalta halua käyttää resepteissäni niin erikoisia raaka-aineita, että niiden löytäminen muodostuu leipomisen esteeksi. Niinpä tämä kakku oli perinteinen suklaaversio, tästä vanhasta reseptistäkin tuttu, toki uuden esiin nostamisen arvoinen.

Kun itse kakku on nopea ja helppo valmistaa, jää koristeluunkin enemmän aikaa. Halloween-juhlan hengessä kakun aiheeksi tuli haamut ja syksyiset puut. Puut tein Candy meltseistä, jotka eivät ole maidottomia niiden sisältämän herajauheen vuoksi. Turvauduin tähän, sillä tavallinen tumma suklaa ei pysy muodossaan pitkään ja tämän kakun piti kestää myös kuljetusmatka. Jos koristeetkin haluaa maidottomina, ne voi tehdä maidottomasta tummasta suklaasta ja laittaa vaikka reunoja vasten nojaamaan tai asetella vaakatasoon kakun päälle.

Gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaaninen suklaakakku

Pohja:
150-160 g (gluteenittomia ja maidottomia) digestive-keksejä
75 g (maidotonta) leivontamargariinia
¼ dl ruokosokeria

Täyte:
6 dl soijavispiä (tai vispikermaa)
350 g (maidotonta) tummaa suklaata
½ dl ruokosokeria

Syyspuut:
ruskeita Candy melts -nappeja (ei maidoton) tai maidotonta tummaa suklaata
eri värisiä nonparelleja, strösseleitä tai koristerakeita (huomioi gluteenittomuus!)

Haamut:
1 ½ dl soijavispiä
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl sokeria
salmiakkihippuja


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksit ja ruokosokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula ja ruokosokeri soijavaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Täyte on melko jämäkkää, joten levitysjäljet voi jättää suosiolla näkyviin. Pintaa voi kuvioida myös esimerkiksi haarukalla.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota vuoasta ja tasoita reunat lastalla.

haamumetsan-kakku-vaihe

Laita Candy meltsit pienen pakastuspussin sisään, sulje pussi huolellisesti ja laita varmistukseksi pussinsulkija. Kaada astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Kuivaa pussi ja leikkaa kulmaan pieni aukko.

Pursota puukuvioita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Ripottele päälle nonparelleja ja strösseliä syyslehdiksi. Nosta koristeet jääkaappiin jähmettymään.

haamumetsan-kakku-vaihe-6

Mittaa kulhoon soijavispi ja sokerit. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita soijavaahto pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen aukko.

haamumetsan-kakku-vaihe-2

Työnnä suklaapuita pystyyn täytteeseen.

haamumetsan-kakku-vaihe-3

Pursota puiden väliin haamuja. Aseta haamujen silmäaukoiksi suklaahippuja. Viimeistele kakun pinta värikkäillä nonparelleilla ja strösselillä.

haamumetsan-kakku-vaihe-4 haamumetsan-kakku-vaihe-5

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 82

Avainsanat

HalloweenSuklaakakku

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

HalloweenHelpot ja nopeatJuusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(27)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (82)

Kinuskikissa14.1.2021 09:57

Nina-Mari: ei kuulu. Suklaan ja kermavaahdon yhdistämisessä on omat niksinsä. Satutko olemaan Instagramissa? Minulla on siellä Kinuskikissan profiilissa Vinkkejä-video. Siellä on aiheena käsitelty mm. tätä asiaa. Mutta lyhykäisyydessään: olennaista että lisää suklaasula koko ajan vatkaten (ja mielellään suoraan vispilöihin tähdäten) vaahtoon. Turha aikailu johtaa siihen, että suklaa alkaa uudestaan jähmettyä ennen kuin on sekoittunut.

Salonen Nina-Mari13.1.2021 10:29

Kuuluuko vaahto jäädä raemaiseksi kun lisää suklaan?

Kinuskikissa1.7.2020 23:21

Ooh, hyvä kinuskimellu! Tulipa siitä upea! 🤩

kinuskimellu29.6.2020 23:14

Laitetaas kuva tännekin kun tällä ohjeella tein vähän soveltaen. Eli ihan normituotteet oli käytössä kun mitään ruoka-ainerajotteita ei ollut. Yritys oli saada kakusta korkeampi mutta ei siitä kovin korkea kuitenkaan tullut vaikka laitoin 6dl vispikermaa ja 200g maustamatonta tuorejuustoa, suklaata tuli vaatimattomat 525g. 🤣 (ja hiukan ruokosokeriakin.) Koostumus oli todella hyvä, ja maku erittäin suklainen mutta hyvä ja pehmeä. Ei jäänyt kuin pieni pala juhlien jäljiltä. 😊

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22142_507C8095-36A8-47CD-ACC0-5AA27C1E9706_220x220.png
Kinuskikissa26.6.2020 16:33

kinuskimellu: minä tekisin keksipohjan sellaisena kuin tässä, paksumpana voi olla hankala leikata. Korkeuden kasvatuksen tarkka kerroin menee arvailuksi, kun ei ole alkuperäisestä korkeudesta tarkkaa tietoa, johon verrata. Ihan matala tämä ei ole alkujaankaan, kun aineksia katsoo (soijavispi vaahtoutuu hyvin tilavaksi). Tuleeko siihen kakkuun sitten suhteettoman paksu täyte? Minusta täyte voi olla paksumpikin, jos siinä on eri kerroksia, mutta ehkä se vaatisi jotain sinne joukkoon… Vadelmia vaikka.

kinuskimellu24.6.2020 14:33

Hei. Aikaisemmissa kommenteissa joku olikin jo kysynyt kakun korkeuden kasvatusta 24cm vuuassa ja silloin oli neuvottu että kasvattaa kolmanneksella tai neljänneksellä täytteiden määrää. Mietin, että onko varaa vielä kasvattaa, jos täytteen tekisi 1,5 kertaisena? Mahtuuko vielä 24cm vuokaan ja pysyykö kakku vielä kasassa? Täytyisikö keksipohjaa myös paksuntaa vai onko ohjeessa oleva sellaisenaan riittävä?

mari-johanna1.11.2019 05:55

Mira Mari: Tämä kakku riittää varmasti noin 12 juhlijalle. Ehkä muutamalle enemmänkin. Tätä suklaista ihanuutta ei välttämättä kovin isoa palaa edes jaksa syödä kerralla,tiedän kokemuksesta.
Toki riittävyyteen vaikuttaa myös se mitä muuta suolaista ja makeaa sinulla on tarjolla. Jos juhlapöytäsi notkuu kaikkia ihania herkkuja, silloin juhlijat yleensä ottavat kaikkia laatuja maltillisemmin, mutta jos tarjottavaa on maltillisemmin silloin tätäkin santsataan enemmän.

Yksi vaihtoehto on että mikäli sinulla on kotona astetta isompikin kakkuvuoka niin muunna tämä kakku astetta isommaksi. Silloin varaa on enemmän. Apua muuntamiseen saat täältä

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

Mira Mari31.10.2019 22:51

Olen tekemässä kakkua poikani synttäreille. Kuinka monelle hengelle tämä kakku suurinpiirtein riittää? Meitä on 17.

Kinuskikissa22.10.2019 23:25

jemma: ensinnäkin meltsejä saa valmiiksi värjättynä monissa väreissä. Toinen, olennaisempi ero liittyy meltseistä tehtyjen koristeiden säilymiseen. Tavallinen suklaahan pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, eivätkä koristeet pysy kauaa asennossaan. Siksi suklaa pitäisi temperoida. Meltsit ovat käyttökelpoisia sellaisinaan.

jemma22.10.2019 20:37

Mitä eroa candy melts-napeilla on tavalliseen suklaaseen (valko- tai maitosuklaa)

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa