06.04.2016   19 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Greippikakku


greippikakku

Tutustuin uuteen raaka-aineeseen leivonnassa: verigreippiin. Se on harvemmin leivonnaisissa käytetty hedelmä, mutta sopii hienosti keväiseen kevyen raikkaaseen kakkuun. Verigreipistä kakku saa myös viehkon oranssin kiilteen. Muistathan, että saat muunnettua tämänkin juustokakun helposti gluteenittomaksi vaihtamalla sopiviin kekseihin.

Pohja:
150 g digestivekeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 ½ liivatelehteä
1 verigreipin kuori
1 dl verigreippimehua (1 greipistä)
150 g appelsiinituorejuustoa
1 ½ dl appelsiinijogurttia
150 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 valkuaista

Kiille:
2 ½ liivatelehteä
3 dl verigreippimehua
2 rkl sokeria

Pursotus:

1 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
oranssia sokerimassaa (tai sekoitus keltaisesta ja punaisesta massasta)
koristerakeita
sokerikuorrutetta
sitruunamelissaa

Lisäksi:
Iloleipurin Nonparelli-tuotesarjan sydänvuoka


Vuoraa irtopohjavuoan (sydänvuoka, jonka koko noin 24-senttistä vuokaa vastaava) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä helpottaaksesi kakun irrottamista vuoasta. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

greippikakku-vaihe

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (puolita yksi lehti saksilla ennen liottamista). Pese verigreippi huolellisesti ja raasta kuori. Purista greippimehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, sokeri, vaniljasokeri ja kuoriraaste. Vaahdota valkuaiset.

greippikakku-vaihe-2

Kiehauta greippimehu ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

greippikakku-vaihe-3

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta desilitra greippimehusta ja sulata siihen sokeri ja liivatteet. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Yhdistä sitten lopun mehun kanssa. Kaada liivatemehu täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

greippikakku-vaihe-4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kiehkurainen nauha kiilteen päälle.

greippikakku-vaihe-8

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota kukkamuotilla kuvioita.

greippikakku-vaihe-5 greippikakku-vaihe-6

Laita kuviot rypistetyn alumiinifolion painaumiin kuivumaan pariksi tunniksi. Liimaa kukkien keskelle koristerakeita sokerikuorrutteella.

greippikakku-vaihe-7

Aseta kukkasia pursotuksen päälle. Viimeistele koristelu sitruunamelissan lehdillä.

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat