Vappuna paistellaan ja maistellaan ihanan sokerisia munkkeja, joista yleisön toiveesta nyt myös gluteeniton versio. Koska munkkiresepti pohjautuu pullataikinaan, on gluteenittomuuden suhteen huomioitava muutamia kikkoja. Munkkeja ei siis missään tapauksessa kannata tehdä tavallisen pullaohjeen mukaan pelkästään vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Gluteeniton taikina tehdään omalla kaavallaan ja taikina vaatii myös reilummin makua, jonka vuoksi tykkään käyttää siinä aromikasta fariinisokeria ja runsaasti kardemummaa. Halutessaan taikinaa voisi maustaa myös sitruunankuoriraasteella.

Lue lisää -kohdasta ainesten alapuolelta löydät linkin gluteenittomien jauhoseosten vertailuun. Se kannattaa lukaista, sillä jauhoseoksissa on suuria eroja. Monilta valmistajilta löytyy myös nimenomaan pullan leivontaan tarkoitettuja seoksia. Huomaa, että gluteenittomien jauhoseosten kanssa tarkkaa desilitramäärää ei voi antaa, koska seosten koostumus vaikuttaa menekkiin. Munkkitaikinan voi jättää pullataikinaakin löysemmäksi. Tyypillisin sudenkuoppa on liian paksu taikina (ja sittemmin kuivakka lopputulos), joten tätä kannattaa välttää.

Gluteenittomien leivonnaisten kanssa tuoreus on valttia. Niinpä munkitkin ovat pehmeimmillään vastapaistettuina. Säästä paisto-operaatio vappuaaton ohjelmaksi (tai milloin herkuttelu tapahtuukaan).