07.09.2018   11 kommenttia Kategoria: Kesä,  Syksy,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Auringonkukkakakku


Kakun koristelu on parhaimmillaan juuri tätä: yksinkertaisella tekniikalla syntyy jotain näyttävää. Sopivasti näpertelyä, jotta oman käden jälki näkyy, mutta valmista noin puolessa tunnissa. Helppoa ja hauskaa! Tämä nähtiin keskiviikkona Instagramin live-videossa, kun streamasin aurigonkukkakakun koristeluvaiheen. Kukka-aihe on ajaton: loppukesän ja alkusyksyn tunnelmaan auringonkukka sopii luontevasti, mutta aivan hyvin kukka voi olla muunkin värinen. Yksi erikoistuote vaaditaan: se on värisokeri, jota saa Kinuskikissan Toivepuodista myös esimerkiksi punaisena, sinisenä ja kultaisena.

Huom! Toffeemassa vaatii seuraavat esivalmistelut: tee se jääkaappiin kuorruttamista edeltävänä päivänä ja ota 2 tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään.

Omenatäytekakku

Pohja:
vegaaninen suklaakakkupohja *)

Täyte:
omena-kanelitäyte

Kuorrute:
1 dl vispikermaa
toffeemassa 500 g:sta fudgeja

Koristeet:
3 pkt (à 114 g) fingers-keksejä
1 ps vaahtokarkkeja
elintarvikeliimaa tai sokerikuorrutetta
värisokeria
kaakaojauhetta

*) Kakkupohjasta saa myös ei-vegaanisen. Löydät pohjan reseptistä ohjeen muunteluun.


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa kakusta vuoan reunaosaa apuna käyttäen neljä pikkuympyrää (halkaisija 16 cm). Tarvittaessa yhden pohjaympyrän voi koota useammasta palasta.

Tee täyte omena-kanelitäytteen ohjeella.

Vuoraa pienen irtopohjavuoan (halkaisja 16 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi korkea reunakalvo, jonka avulla saat vuokaan lisää korkeutta. Laita ensimmäinen pohjaympyrä vuokaan ja kaada päälle kolmasosa täytteestä. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan, kunnes kakussa on neljä pohjakerrosta ja kolme täytekerrosta. (Itse laitoin päällimmäisen pohjapalan vasta hyytyneen kakun päälle, koska sitä oli hankala saada ehjänä reunakalvon sisään.) Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Kauli toffeemassa levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Nosta kakun päälle ja tasoita reunat. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta. Tarvittaessa lue tarkemmin ja katso video ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

Aseta kakun alareunaan pystyyn finger-suklaakeksejä. Ne tarttuvat tahmaiseen toffeekuorrutteeseen hyvin. Jos käytössäsi on jokin toinen kuorrute, käytä kiinnittämiseen elintarvikeliimaa, sokerikuorrutetta tai suklaasulaa.

Leikkaa vaahtokarkit viistosti halki, jolloin muodostuu kukan terälehden muotoinen leikkauspinta. Kasta tahmainen pinta keltaiseen värisokeriin. Aseta terälehdet kakun päälle kiertämään ulointa reunaa (käytä tarvittaessa elintarvikeliimaa tai sokerikuorrutetta kiinnittämiseen). Tee seuraavat terälehdet samaan tapaan, mutta leikkaa paloista kulma pois. Näin muodostuu edellisiä ohuempi terälehti ja lisäksi pienempi terälehti kukan keskiosaa varten. Kasta isompi kappale värisokeriin kuten edellä. Aseta terälehtiä kakun päälle, kunnes olet saanut ainakin kolme sisäkkäistä ympyrää. Hiero pienet terälehdet kauttaaltaan kaakaojauheessa. Tee niistä kukan keskiosa. Tarvittaessa voit tehdä kukan ympärille lehtiä vihreästä värisokerista.


Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
21 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin syyskuun arvonta



Syyskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää pitsimaton, hämähäkinverkko-koristepapereita ja violetteja suklaapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit