23.03.2011   62 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Appelsiini-mangokakku


Aiemmin talvella julkaisemani kuningatarkakku sai niin hyvän vastaanoton, että päätin jatkaa liivatteettomien juustokakkujen sarjaa. Tällä kertaa panostin kakun ”erityisyyteen” siten, että se sopii myös maidotonta, munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Reseptin ainesosia voi toki korvata normaaleilla vastineilla, mikäli ruokarajoitteita ei ole. Seuraava ”normaali” juustokakkureseptini tulee kuitenkin mukailemaan tämän kakun makumaailmaa, joten kannattaa jäädä odottavalle kannalle.

Keväällä on kiva leikitellä pirteillä väreillä. Täytteestä tulee kauniin vaaleankeltainen luonnonmukaisesti appelsiininkuorella ja mangolla. Appelsiinin tilalla voisi käyttää myös sitruunaa. Silloin täytteeseen voisi lisätä hieman hienoasokeria.

Pohja:
300 g gluteenittomia ja maidottomia (suklaa)keksejä
100 g maidotonta margariinia

Täyte:
4 dl kauravispiä (tai soijavispiä, kts. vertailu kasvivispien tilavuuksista)
2 appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
1 ½ dl Dansukkerin Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
1 dl vaniljakreemijauhetta (maidoton kreemijauhe Toivepuodista)

Koristelu:
vihreitä Candy melts -nappeja (vegaaniseen/maidottomaan versioon maidotonta tummaa suklaata)
½ dl appelsiinimehua
½ dl hyytelösokeria


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon.

Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose.

Vatkaa seos heti kaurakermavaahtoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Sulata Candy melts -napit suklaan tapaan mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla (2 mm) silmukoita ristiin rastiin kakun pinnalle.

Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiillettä silmukoiden keskelle. Huom: kiille alkaa hyytyä nopeasti, joten laita kattila välillä liedelle, niin saat kiilteen uudestaan juoksevaksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat