Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kaura-piimärieska

27.11.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/11/rieskat2.JPG

Tämä rieska sai sen verran kiitosta vierailta, että täytyypä laittaa ohje tänne blogiinkin. Nopea ja helppo valmistaa. Itselleni kävi niin, että kananmunat riittivät vain osaan taikinasta. Tulipahan testattua, että taikinan pakastus onnistuu hyvin ennen kananmunien ja jauhoseoksen lisäämistä. Uskoisin, että taikinan voisi tehdä ihan valmiiksikin asti pakkaseen ja ottaa sulamaan tarjoilupäivänä. Paistaminen kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä lämpimänä rieska on parhaimmillaan.

40 min Helppo 2 pellillistä 25

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivät, sämpylät ja rieskat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kuituisat rieskat

2
Voit muuttaa aineksien määrää vastaamaan haluamaasi annoslukua

Taikina:

2 dl (Nallen) kaura- tai kaura&ruis-hiutaleita

4 dl maitoa

3 dl piimää

1 1/2 tl suolaa

3 munaa

8 dl hiivaleipäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_kinuskikissa-1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_kinuskikissa_banneri_2020.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Myllyn-Paras-syksy-2020-2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Myllyn-Paras-syksy-2020-1.jpg

Mittaa kaurahiutaleet ja maito mikron kestävään kulhoon ja kuumenna kerran välillä sekoittaen 7 minuuttia (600 W).

Lisää joukkoon piimä, suola ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää nopeasti sekoittaen taikinaan.

Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille isoksi pyöreäksi rieskaksi. Saat taikinasta kaksi pellillistä. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa 10-15 min. Tarjoa lämpimänä voin kera.

 
 

Kommentit (25)

Kinuskikissa14.1.2021 09:53

Noonna: onnistuu niinkin. Piimä on paksumpaa rakenteeltaan, joten maidon kanssa saatat joutua lisäämään vähän jauhoja.

Noonna13.1.2021 10:30

Voisko tehdä koko taikinan maidolla? Piimää niin harvoin kaapissa.

Kinuskikissa4.4.2015 23:13

Karpalonkukka: kiitos kivasta viestistä ja ideasta! Mukavaa nähdä sua täällä pitkästä aikaa! 🙂

Karpalonkukka4.4.2015 20:56

P.S. Siis levitin taikinan kulmasta kulmaan ja ihan vaan puulastalla koskematta sormilla koko taikinaan…
Hiivaleipäjauhoja kaapissani ei koskaan ole, mutta laitoin sen sijaan 2 dl vehnäleseitä ja 6 dl vehnäjauhoja. Viimeksi taisin laittaa myös ohrajauhoja.

Karpalonkukka4.4.2015 20:50

Laiskan emännän versio kuuluu seuraavasti:
Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista n 200 asteessa vartti ja ajele pullamopolla (taikinapyörä) heti tuore rieska neliöiksi. Voita päälle ja siis aivan mahtavaa!!!
Kiitos hyvästä ohjeesta! 🙂

Ai niin… toinen puoli taikinasta on myös hyvä levittää pellille ja paistaa makoisaksi rieskaksi 🙂

Kanelitupa10.6.2014 08:04

Ihana iltapala!

Kinuskikissa23.4.2010 15:52

Kiitos teille kommenteista ja vinkeistä!

helena24.3.2010 21:44

Hei tosta pakastamisesta,mä yleensä teen ison taikinan ja paistan vaan osan.Loput leivin pyörylöiks ja laitan tarjottimella pakkaseen kun on jäätyneet pussitan.Sitten vaan pellille sulamaan ja kohoomaan ,,uuniin ja nauttimaan esim sunnuntaiaamuna tuoreista sämpyistä.

helena24.3.2010 21:37

Heips,,oon jämähtännä tänne taas,olin noita ihanii mukkeja ihmettelemässä ja tuli mieleen rinkelit siis bagelssit.Oon joskus tehny ja ne on ihania.Ihan sämpylätaikina Vehnä/hiivaleipäjauho,sitten leivotaan rinkeleiksi ja keitetään merisuolavedessä,kohotetaan ja paistetaan uunissa.Täytettetinä ihania,enää ei tuu tehtyä kun on poijat maailmalla.Kuhan vaan kuolaan illat täällä sun sivuillas.Onko sulla oma Nukku-Masa joka kuiskii kaikki ihanat ohjeet sun korvaas,ihmettelen mistä nää ihanuudet pulppuaa.

Musta_kissa19.3.2010 21:00

Kiitos resepti pohjasta, tein tuplana ja piimää lisäsin reppaasti ohjeeseen (tein puuron puoliks piimään) Ja mentin vähemmällä munalla ja kokonaan sämpyläjauholla. Hyviä tuli!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa