16.05.2019   4 kommenttia Kategoria: Täytekakut,  Ylioppilasjuhlat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Ylioppilaskakku


Tämän kakun koristelu on saanut innoituksen mistäpä muusta kuin valkolakista. Kultainen lyyra kakun päällä kertoo, että nyt juhlitaan tuoretta ylioppilasta! Tumma pitsi kakun reunalla viimeistelee koristelun tyylikkäästi. Kakun täytteet puhuvat samaa kieltä ulkokuoren kanssa. Täytteiden makuyhdistelmä, lakritsi-vadelma-vanilja, on tämän hetkinen suosikkini. Tässä combossa lakritsi on jopa parempaa kuin usein käytetty suklaa. Makuna lakritsi on voimakas, joten se vaatii rinnalle jotain neutraalia (vanilja) ja jotain voimakkaan raikastavaa (vadelma).

  • Kostutus:
  • n. 2 dl maitoa

*) Huom! Valmistus on suositeltavaa aloittaa edellisenä päivänä.

  • Paista 5 munan sokerikakkupohja 24-senttisessä vuoassa. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Valmista lakritsi- ja vaniljatäyte linkeistä löytyviä ohjeita noudattaen. Huomaa lakritsitäytteen vaatima valmistusaika!
  • Kakun voi koota joko suoraan tarjoilulautaselle tai irtopohjavuokaan (24 cm), jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Nosta ensimmäinen pohjalevy vuokaan. Kostuta maidolla (alimmaista pohjakerrosta voi kostuttaa hieman muita maltillisemmin, päällimmäistä taas reilummin). Levitä päälle lakritsitäyte. Nosta vuokaan seuraava pohjalevy, kostuta ja levitä vaniljatäyte. Upota vaniljatäytteen joukkoon vadelmia (pakastevadelmat kannattaa käyttää jäisinä). Laita kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  • Vaahdota kerma. Levitä kermavaahto tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Kauli vaniljamassa levyksi. Alustalle voi ripotella hieman tomusokeria, jolloin massa kauliutuu helpommin eli ”liukuu” alustan päällä. Nosta levy kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute alareunasta. Tarkemman kuorrutusohjeen ja videon löydät kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.
  • Valmista pitsi koristelua edeltävänä päivänä, jotta pitsi irtoaa pitsimatosta helpommin. Vaihekuvilla ja videolla varustetun ohjeen löydät kakkupitsiohjeesta. Tässä on käytetty valmista, tumman hopeista pitsiainetta, joka on käyttövalmis suoraan purkista. Sen käyttöohje (kuivatus uunissa) on yks yhteen käsin sekoitettavan pitsiaineen kanssa.
  • Tässä on käytetty pitsimattoa nro 3, jolla saat valmistettua kerralla kolme pitsisuikaletta. Näistä yhdistelemällä syntyy reunakoristeet isompaankin kakkuun. 24-senttiseen kakkuun kuluu hieman yli kaksi suikaletta. Toivepuodista löytyy myös muita pitsimalleja. Voit kaventaa valmista pitsiä leikkaamalla sen kakun korkuiseksi. Kiinnitä pitsi kakun pintaan sivelemällä sormenpäällä pitsin nurjalle puolelle vettä tai elintarvikeliimaa.
  • Valmista lyyrakoriste erillisen ohjeen mukaan. Sen voi tehdä jo useita päiviä ennen juhlia ja säilyttää jääkaapissa.
  • Nosta lyyra kakun päälle. Viimeistele koristelu kultaisilla helmillä.

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat