19.01.2015   35 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Suolaiset piirakat,  Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton

Voileipäpiirakka


Tuntuuko voileipäkakun kokoaminen ja koristeleminen työläältä tai vaikealta? Voileipäpiirakka tarjoaa nopean ja helpon tavan tämän ikisuosikin valmistamiseen. Ruokaisa ja maukas voileipäkakun korvike syntyy pienimuotoisempaakin illanviettoa varten. Kokeile myös muita voileipäkakun makuja, kuten lohta tai poroa.

Ajatuksen voileipäpiirakasta sain lukijan lähettämästä meilistä. Hän kertoi ”tuorepiirakasta”, jossa piirakkapohja paistetaan sellaisenaan ja täytetään tuoreilla raaka-aineilla. Halusin viedä tätä vielä enemmän voileipäkakun suuntaan tekemällä pehmeää sämpylätaikinaa muistuttavan pohjan. Pohjan paistamisesta tulvahtava vastaleivotun leivän tuoksu on hyvä tapa herätellä makunystyröitä. Pohja toimii siis sellaisenaan myös pikaleipänä. Tuoksusta hullaantuneet tyttäreni halusivatkin toisen ”kierroksen” nautittavaksi pelkkänä leipänä. 🙂

Vinkit:

  • Isompiin juhliin voit paistaa pohjan pellin päällä kaksinkertaisena annoksena.
  • Saat helpotettua piirakan tekemisestä entisestään, kun kokoat pohjan paahtoleipäviipaleista.

Leipäpohja:
1 ½ tl kuivahiivaa
1 ¼ dl vettä
1 ½ rkl öljyä
¾ tl suolaa
1 tl sokeria
½ dl kaurahiutaleita
2 ½ dl vehnäjauhoja

Kostutus:

2 dl maitoa tai kasvis/lihalientä

Pohjan päälle:

200 g ruohosipulituorejuustoa
100 g kermaviiliä

Kinkku-meetvurstitäyte (½ piirakkaan):

50 g palvikinkkua
50 g meetvurstia
1 punainen suippopaprika

Kasvistäyte (½ piirakkaan):
n. 200 g minitomaatteja
50 g minimozzarellapalloja

Pinnalle ja koristeluun:
tuorekurkkua
runsaasti basilikanlehtiä
kevätsipulinvarsia
¼ dl oliiviöljyä
½ pientä valkosipulinkynttä
mustapippuria


Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Anna kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta pohja maidolla tai kasvis/lihaliemellä.

voileipapiirakka-vaihe

Yhdistä tuorejuusto ja kermaviili keskenään. Levitä pohjan päälle. Aseta reunalle kurkunsiivuja.

voileipapiirakka-vaihe-2

Lihapuolisko: Kuutioi palvikinkku ja meetvursti ja levitä tuorejuustoseoksen päälle. Leikkaa suippopaprikasta siivuja ja levitä ne pinnalle.

Kasvispuolisko: Halkaise minitomaatit ja levitä toiselle puoliskolle minimozzarellapallojen kanssa.

voileipapiirakka-vaihe-3

Leikkaa kevätsipulinvarsista ja basilikanlehdistä silppua täytteiden päälle. Erityisesti kasvispuoliskolle kannattaa laittaa runsaasti basilikaa makua antamaan.

Yhdistä oliiviöljy ja murskattu valkosipulinkynsi keskenään. Valuta seosta piirakan pinnalle. Viimeistele rouhimalla päälle mustapippuria.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat