Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Huomaathan, että myös pohjan paistoaika riippuu taikinan koosta. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Katso myös tumman sokerikakkupohjan ohje.
lucille_ : Sinulle on tulossa ilmeisen paljon juhlakansaa syömään, mikäli kaavailet kakun tekoa 26 cm vuokaan. 🙂
5 munan pohja on enemmän juuri 24 cm vuoan pohja ja siitä syö keskimäärin 15-18 juhlijaa.
Aloitetaan siitä, että kuinka monelle arvioit, että kakkua tarvitset? Kakkupohjan teossa on sellainen hyvä nyrkkisääntö, että yhdestä munasta syö keskimäärin 3 juhlijaa. 26 cm vuokaan kannattaa tehdä 6 tai jopa 7 munan pohja, jolloin se nousee riittävästi. Ja tällöin siitä syö myös noin 20 juhlijaa.
Käy tutkimassa Kinuskikissan maanmainio apusivu pohdintoihin kakkujen riittävyyksistä
https://www.kinuskikissa.fi/erikokoisten-kakkujen-riittavyys
Ja tässä tapauksessa mitenkään tätä pohjaa väheksymättä ( käytän tätä itsekin )
mutta suosittelen sinulle 70 % kakkupohjaa. Se nousee takuu varmasti ja saat hyvän kakkupohjan ja pystyt tekemään kakkupohjan juuri 26 cm vuokaan helposti munien määrää skaalaamalla.
https://www.kinuskikissa.fi/70-kakkupohja
Palaa ihmettelemään, mikäli jokin jäi vielä epäselväksi! 🙂