27.01.2015   10 kommenttia

Vellu


vellu

Nimimerkki:

Vellu

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Vellu

Kuka olet?

Olen 31-vuotias kahden pojan isä Kuopiosta. Koulutukseltani olen merkonomi ja työkokemusta myynnin parista onkin kertynyt jo vajaat 10 vuotta. Viimeiset reilut 2 vuotta olen ollut koti-isänä (omaishoitajana) hoitamassa monivammaista esikoislastamme kotona.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Lapsuudenkodissani leipominen oli erittäin yleistä, mutta ehkä minä olin se, joka keskittyi enempi siihen syömäpuoleen. Sisälläni kipinä leipomiseen silti on kytenyt, koska olisin halunnut opiskella leipuriksi, mutta ihottumani ja allergiani estivät nämä haaveet ja uran. Ennakkoluuloton asenne ja halu oppia uutta saivat jälleen tämän kipinän syttymään jäätyäni kotia. Leipominen on minulle mahdollisuus irroittautua vaikeasta arjesta, ja tarve saada luotua jotain käsillä tyydyttyy leipomalla. Leipominen saa minut hyvälle tuulelle!

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Tällä hetkellä leivon ehkä noin kaksi kertaa viikossa. Halu olisi leipoa enemmänkin, mutta aika on rajallista. Toisena ongelmana on, että syöjiä taloudessamme on vain kaksi.

Innostun lähes kaikista uusista resepteistä. 🙂 Kaikki uudet tekniikat ja varsinkin hieman erikoisemmat reseptit haluaisin kokeilla heti! Olo on kuin pienellä lapsella maailman suurimmassa karkkikaupassa!

Suosikkiraaka-aineesi?

On vaikea nostaa yhtä raaka-ainetta suosikiksi. Yleensä katson aineiden kokonaisuutta, ja niiden luomaa makumaailmaa. Mutta tottahan se on, että hyvin useasti näissä resepteissä suklaa on merkittävässä osassa. 🙂

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Mieleenpainuvin muisto lyhyeltä harrastusuralta on ensimmäisten juhlien järjestäminen. Minä suurella suullani lupauduin järjestämään herkut vaimoni valmistujaisiin, vaikka kokemusta leivonnasta ei ollut entuudestaan. Onnistunut kokemus ja selviäminen tästä urakasta nosti itseluottamusta ja intoa merkittävästi.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Voi niitä on paljon! Berliininmunkki on ollut yksi paheistani jo kauan. Nyt kun itse valmistan, niin nämä brookiesit ovat kyllä kutkuttaneet makeahermoja mukavasti.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Olen onnistunut vielä toistaiseksi välttymään kovin pahoilta kömmähdyksiltä. Vielä olen todella tarkka ja tavaan ohjeen ja reseptin niin huolella, ettei mikään voi mennä pieleen. Mutta tottakai sitä on tullut pellillinen muffineita ruskistettua huolella, ja mahtoi unohtua yksistä pikkuleivistä puolet suklaastakin pois. 🙂

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Viimeaikoina olen tavannut ohjeita pursotuksista. Olisi kova halu oppia koristelua lisää. Nakkisormeni tuntuvat vain niin köykäisiltä kirjailemaan jotain pientä ja kaunista. Toisena haaveenani on oppia tuntemaan raaka-aineita niin hyvin, että voisin luoda itse jotain uutta eli omia reseptejä.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Tämä blogi on ollut ponnistuslauta minun alulle kotileipojana. Selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet kuvien kera ovat auttaneet todella paljon. Iso kiitos siitä Kinuskikissalle ja teille kaikille!

Jos pitäisi jotain kehittää, niin mobiilisovellus olisi kyllä hieno lisä. Itsekin käytän sivustoa ainoastaan iPadin sekä kännykän kautta. Toisena kehitysideana voisi olla näiden leipomoiden luomien reseptien vielä parempi esilletuonti. Sieltä löytyy uskomattomia luomuksia ja reseptejä.

Pola kysyi sinulta: Kermaa vai marsipaania kakun päälle?

Tähän on helppo vastata. Valitsen kerman, koska marsipaania en ole vielä oppinut käyttämään. On vain sellainen ennakkoluulo, että marsipaani on liian makeaa minun makuuni, mutta nämä ennakkoluulot on tehty rikottaviksi. 🙂 Täten lupaankin kokeilla ensi kerralla kerman sijasta marsipaanikuorrutusta!

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Haluaisin kysyä, mikä on sinun lapsuutesi mieleenpainuvin resepti/leivonnainen?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Makeiden puolelta minun täytyy nostaa ykköseksi nämä brookiesit. Kuten jo aiemmin kerroin, ovat nämä yksinkertaisesti vain niin sairaan hyviä! Se oli rakkautta ensi puraisulla, ja nyt niitä on saanutkin leipoa useita useita kertoja.

Suolaisten puolelta haluisin nostaa esille itsevalmistetun kebabin. Nämä leipomostani löytyvät pitakebabit olivat kyllä suuri positiivinen yllätys minulle. Kebabin, pitaleipien sekä kastikkeen onnistunut kombinaatio sai suun maireaan hymyyn. 🙂