Kinuskileipomo Vellu

Kategoria: Muut suolapalat,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 21582 kertaa
 
15.01.2015
 
3 kommenttia

Pitakebab


Grilliherkkuja kotikonstein. Selaillessani netin syövereissä sattui silmiini resepti kebabin tekoon. Päivän annoin asian hautua mielessäni ja tänään tuumasta toimeen. Jos kerta itse teen kebabin, niin miksi ei koko ateriakin voisi syntyä omassa keittiössä. Yhdistelemällä resebtejä ja hiukan niitä soveltaen, sain aikaan tällaisen kokonaisuuden.

Ajatuksena oli kokeilla ensin reseptin toimivuutta, mutta päädyin lisäämään sen heti tänne. Oli nimittäin sen verta hyvää! Seuraavasta kerrasta otan kuvia lisää tähän reseptiin. Kertokaahan kokemuksii mikäli kokeiletta reseptiä.

N.10 kpl pita-kebabeja

10 kpl Pitaleipiä

Kebab

  • 1 kg Naudan jauhelihaa (10%)
  • 1 rkl aromisuolaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl mustapippurirouhetta
  • Tilkka oliiviöljyä

Kastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 puristettua valkosipulin kynttä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl valkopippurirouhetta
  • 1 tl paprika jauhetta
  • 5 tippaa tabaskoa
  • ripaus chilirouhetta

Lisukkeet

  • Kuullotettua sipulia
  • Kurkkua
  • Mini luumu-tomaattia
  • Salaatinlehtiä
  • Jalopeno

Kebabin valmistus

Sekoita tilkkaan oliiviöljyä aromisuola, suola sekä mustapippurirouhe, niin että siitä muodostuu tahnaa. Sekoita tahna jauhelihan sekaan. Sekoita seosta pitkään ja hartaasti, jotta siitä muodostuu tiivistä ”taikinaa”. Minä myllytin seosta yleiskoneessa noin puolituntia. Sekoittaminen/tiivistäminen erittäin tärkeää, jotta tulos ei ole lihamureketta.

Muotoile valmiista ”taikinasta” tanko, ja vuoraa se 2 kertaisella alumiinifoliolla. Leikkaa molempiin päihin pieni reikä rasvan valumista varten. Paista uunin alatasolla 100 asteessa noin 4 tuntia. Anna vielä vetäytyä noin puolituntia huoneen lämmössä ennen avaamista.

Valutin ylimääräiset rasvat pois paketista, ja siirsin jääkaappiin yön yli viilenemään. Seuraavana päivänä kylmästä tangosta on helppo raastaa juustohöylällä lastuja suoraan paistinpannulle lämpiäämään.

 Kastikkeen valmistus

Kaikki aineet vain sekaisin ja jääkaappiin viilenemään ja samalla maustumaan. Noin 2 h olisi hyvä tekeytyä, jotta maku olisi parhaimmillaan. Kastiketta on todella helppo muokata itselle mieleisekseen lisäämällä tai poistamalla mausteita.

Annoksen
kasaaminen

Pese ja pilko salaatit, kurkku sekä tomaatit. Paloittele ja kuullota sipuli renkaat oliiviöljyssä. Raasta kebab tangosta viipaleita pannulle, ruskista ja lämmitä varoen öljyssä. Pitaleivän mahtuivatkin lämpiämään meidän leivänpaahtimeen. Sit ei muuta kuin suodatinpussi käteen johon lämmin pitaleipä kita ammolleen ja täytteitä sisään.