07.09.2018   6 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Vegaaninen suklaakakkupohja


Tämä kakkupohja sopii vegaanisiin leivonnaisiin niin leivosten kuin täytekakkujen pohjana. Täytekakkua varten leikkaa pohja ympyröiksi. Saat ohjeella pellin kokoisen pohjalevyn, jonka voi leikata neljäksi pikkuympyräksi (halkaisija 16 cm). Tarvittaessa yksittäisiä pohjakerroksia voi koota myös useammasta palasta. Isompaa kakkua varten voit paistaa kaksi pellillistä. Kakkupohja on rakenteeltaan mehevä, joten en ole itse kostuttanut sitä mitenkään, jos täyte on runsas.

Käytä kakkupohjien siirtelyyn leveää lastaa. Varsinkin isojen ympyröiden kohdalla pohja voi olla hieman tavallista pohjaa herkemmin hajoava. Rakenne tiivistyy, jos laitat levyn jääkaappiin ennen leikkaamista. Pohja sopii myös pakastettavaksi, jolloin kakun voi koota kohmeisista pohjaympyröistä.

Vinkki: Jos pohjan ei tarvitse olla vegaaninen, mutta reseptiä seuraavasti. Jätä perunajauhot ja soijamaito pois ja korvaa ne 2 munalla (lisätään voi-sokerivaahtoon). Soijajogurtin voi tällöin korvata tavallisella maustetulla tai maustamattomalla jogurtilla, samoin maidottoman margariinin tilalle tavallinen margariini tai voi. Pohja saattaa vaatia jonkin verran kostutusta toisin kuin vegaaninen pohja.

Taikina:
300 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl soijamaitoa
1 dl soijajogurttia
150 g maidotonta tummaa suklaata


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon vuorotellen soijamaidon ja -jogurtin kanssa. Sulata suklaa ja lisää se lopuksi taikinaan.

Levitä taikina pellille (n. 31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15-18 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat