12.12.2018   4 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Vegaaninen joulukakku


Kaupallinen yhteistyö Meiran kanssa.

Hyvää vegaanista joulua kaikille! 🙂 Marraskuussa julkaistu liivatteeton tuorejuustokakku herätti runsaasti innostusta ja moni kyseli ohjeen soveltamisesta vegaaniseksi. Maidottomia tuotteita käytettäessä havaitsin, että agar-vesiseoksen määrää oli kasvatettava viidenneksellä saman jämäkkyyden saavuttamiseksi. Muutoin valmistusperiaate on sama kuin tuorejuustokakussa.

Hyydytin täytteen kulhoon, joten siitä tuli todella muhkean kokoinen. Siitä huolimatta muoto säilyi täydellisesti eikä edes mitään nesteen tihkumista tapahtunut, mistä varoittelin tuorejuustokakun kohdalla. Täytteen paksuudesta huolimatta kakku pysyi kasassa napakasti. Kakun makuun hain joulun makua piparkakkumausteella ja pähkinöillä.

Täyte:
2 ½ dl paahdettuja Meira pähkinöitä rouheena *)
3 ¼ dl soijavispiä (Alpro) **)
3 prk (450 g) vegaanista kasvislevitettä (Oatly)
1 ¾ dl sokeria
2 tl Meira piparkakkumaustetta
2 tl Meira vaniljasokeria
1 ½ tl Meira kardemummaa
3 dl vettä
4 ½ tl Meira agar agar -jauhetta

Pohja:
180 g vegaanisia piparkakkuja (tai muita keksejä)
75 g maidotonta margariinia

Suklaakuorrute:
1 dl soijavispiä (Alpro)
70 g maidotonta tummaa suklaata

Pinnalle:
karpaloita
tomusokeria

*) Kaikenlaiset pähkinät käyvät, esimerkiksi mantelit, hasselpähkinät ja pekaanipähkinät.
**) Jos käytät jotain toista kasvivispiä, lukaise kasvivispien vertailu. Tämä on tärkeää, sillä vispien vaahtoutuvuudessa on suuria eroja, mikä vaikuttaa täytteen tilavuuteen.


Levitä pähkinät pellille ja paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa rouheeksi.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 2 litraa) tuorekelmulla tai tee kaksi pienempää kakkua. Huomioi, että keksipohja on mitoitettu noin 24 cm:n halkaisijalle.

Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Yhdistä kasvislevite, sokeri ja mausteet. Laita vesi kattilaan ja ripottele joukkoon agar agar -jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Kaada samantien ohuena nauhana vatkaimella sekoittaen mausteseoksen joukkoon. Yhdistä nopeasti soijavaahdon kanssa. Sekoita huolellisesti kulhon pohjaa myöten. Lisää lopuksi pähkinärouhe.


Kaada täyte kulhoon. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Pohjan voit valmistaa parin tunnin kuluttua.

Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sulata margariini ja yhdistä piparimurskan kanssa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja levitä sitten kulhoon täytteen päälle. Nosta takaisin jääkaappiin, jotta keksipohja kovettuu. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu.

Mittaa soijavispi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä lieden alhaisimmalla teholla sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Voit antaa seoksen jäähtyä hetken aikaa, jos et halua, että se valuu kakun reunoille. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita lastalla. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Koristele kakku karpaloilla ja puolukanvarvuilla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat