02.03.2016   9 kommenttia

Vanillacherry


Vanillacherryjen_keittiössä

Nimimerkki:

Vanillacherry

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kuka olet?

Olen pian 25-vuotias nuori muotoilija ja sisustusarkkitehti, luonnonlapsi ja luova perfektionisti. 🙂 Rakastan muun muassa liikkumista, ruoanlaittoa ja leipomista, sekä kirjoittamista joka on myös osa työtäni. Asustelen tällä hetkellä avomieheni, Mr. Vanillacherryn kanssa Turussa, kauniissa maisemissa Jokirannan läheisyydessä.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Leipomiseen ei oikeastaan ole tarvinnut innostua, sillä se on ollut sydämessäni aina. Koska olen ollut aivan pienestä asti todella allerginen mm. kananmunalle, äiti opetteli jo vauva-aikanani leipomaan herkkuja resepteillä, jotka sopivat myös minulle. Kasvoin siis leipomaan tekemään itse, ja tästä syystä osasin jo tosi nuorena tehdä korvapuustit ja täytekakut, joita vieraat eivät ulkonäöltään ja maultaan erottaneet ”tavallisista” leivonnaisista. Tällainen palaute innostaa edelleen myös nykyään, sillä olen aina ollut sitä mieltä ettei allergia tai ruokavalio ole missään nimessä puute tai rajoite. 🙂

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Opiskeluaikana leivoin enemmän, mutta nyt työelämässä kahden kaupungin väliä viikoittain reissatessa leivonta jää vähemmälle. Juhlapäivinä kuitenkin leivon varmasti, ja koetan ehtiä reseptien ääreen myös viikonloppuisin säännöllisen epäsäännöllisesti inspiraation iskiessä! Pinterestin kauniit kuvat ja eri blogien reseptit innostavat eniten leivontapuuhiin, erityisesti jos niistä löytyy jokin itselle uusi juttu tai mielenkiintoisen oloinen makuyhdistelmä. Tällä hetkellä rennot ja suurpiirteiset asetelmat inspiroivat leivonnaisten koristelua ja esille laittoa eniten.

Suosikkiraaka-aineesi?

Ikisuosikkini ja heikkouteni on ehdottomasti tumma suklaa, mutta jo pidempään minua on kiehtonut valtavasti myös itse tehty suolakinuski osana erilaisia reseptejä. Näiden kahden makuyhdistelmä on tietysti aivan mieletön, yksi tämän hetken suosikeista! 🙂

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Olen ollut aika pitkään kiinnostunut raakaherkuista ja –leivonnasta, ja se on kyllä edelleen suosikki osa-alueeni leivonnan maailmassa. Siellä on niin paljon opittavaa ja kokeiltavaa, etten tiedä edes mihin suuntaan lähden seuraavaksi seikkailemaan!

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Itselleni on jäänyt tosi hyvin mieleen yo-juhlayllätys, jonka valmistin avomiehelleni, silloiselle poikaystävälleni, ja hänen serkulleen molempien valmistuessa samana keväänä ylioppilaiksi. Tein molemmille täytenä yllätyksenä kokonaiset yo-lakkikakut, toisen mokkatäytteellä, toisen minttu-bailey’s -täytteellä leikkoruusun kera. Tärkeille ihmisille oli ihana leipoa odottavissa tunnelmissa ja itse sankarit yllättyivät molemmat iloisesti tärkeänä päivänä.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Olen todellinen herkkupeppu, joten usein tuntuu että paras herkku on kulloinkin käsillä oleva makea suupala 😉 Tässä yhteydessä lähetän kuitenkin erityisterveiset Mummille, jonka ihanista leipomuksista passionjuustokakku nousee mieleen aina herkkujen herkuista puhuttaessa. Nam!

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Naureskelemme avomieheni kanssa aina joulun aikaan muistolle yhdestä paniikkitäytekakusta, jonka onnistuin luomaan muutama vuosi takaperin joulupaineissani juuri ennen aattoa… 😀

Leivon siis mielelläni joulun aikaan herkkuja niin itselle kuin lahjaksikin, ja minulla on suhteemme aikana ollut tapana viedä herran vanhemmille joka aatto lahjaksi kakku kiitoksena vuodesta. Kyseisenä vuonna ajattelin tehdä Kinuskikissan Joulumaan toivekakun, mutta silloisen allergiani takia ajattelin korvata marsipaanikuorrutteen punaisella pastavärillä maalatulla sokerimassakuorrutteella.

Täytteet ja pohja onnistuivat kakussa loistavasti, samoin sokerimassan levitys – kuitenkin kakkua maalatessani asiat alkoivat mennä pieleen ja kakusta uhkasi tulla joulunpunaisen sijaan pienen porsaan värinen. Jatkoin silti sinnikkäästi värin levitystä yrittäen syventää sävyjä jouluisemmaksi. Lopputulemana väri alkoi kuitenkin valua ja sokerimassa sulaa kosteudesta – paikkausyrityksistä huolimatta kakku näytti lopulta enemmän veriseltä sisäelimeltä, siis halloweenkakulta, kuin joulupöydän kruunulta…!

Itkuhan siinä silloin tuli ja perhe sai sinä vuonna ymmärrettävästä syystä herkkukorin kakun sijaan. Sittemmin muistot herättävät kaikkien keskuudessa suoraa hilpeyttä ja olemme jo miettineet, että jos jostain joskus vielä löydän kuvan tuosta rumiluksesta, täytyy minun liittää se kinuskigalleriaan tämän tarinan kera muitakin ilahduttamaan. 😀

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

En ole vielä itse onnistunut tekemään täydellistä tai edes hyvää vegaanista marenkia, joten opettelen sitä edelleen. Myös ruokavaliooni sopivia macaronseja haluaisin oppia tekemään kauniisti.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Estetiikka, niin makujen kuin koristelujenkin suhteen – luovan alan ammattilainen ei pääse luonteestaan eroon edes keittiössä. 😉

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Edellisten tapaan haluan kiittää ja kumartaa upealle yhteisölle, jonka Kinuskikissa mahdollistaa! Olen kaikin puolin tyytyväinen olooni ja toivon, että yhteisön henki ja jaettavien reseptien laatu säilyisi yhtä korkeana jatkossakin.

Satu kysyi sinulta: Onko sinulla jokin erityinen oma bravuurileivonnainen?

En oikein osaa nimetä yhtä tiettyä leivonnaista, mutta muuten bravuurini on ehdottomasti kananmunaton leivonta. Kuten jo alkuesittelyssäkin kerroin, olen oppinut allergioideni takia soveltamaan paljon. Kokeilujen kautta olen löytänyt itselleni toimivat tavat, joilla sekä suolaiset että makeat leivonnaiset ja jälkiruoat onnistuvat munattomina hyvin ja kuohkeasti, mausta tai ulkonäöstä tinkimättä.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Mitkä viisi leivontavälinettä ovat suosikkejasi keittiössä ja miksi?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Suosikkireseptieni joukosta haluan vinkata lapsuuteni nostalgisesta raparperipiirakasta, joka on myös munaton ja pähkinätön: Lapsuuden raparperipiirakka. Ohje on mutkaton ja helppo valmistaa myös yhdessä pikkukinuskien kanssa – itse pikkuisena tätä äidin kanssa touhunneena piiraasta on syntynyt paljon hyviä kesäisiä muistoja 🙂