Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat Nähty 79197 kertaa
 
06.02.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Lapsuuden raparperipiirakka


Tämä resepti periytyy lapsuudestani, äidin talteen ottamasta lehtileikkeestä.
Ohje on yksinkertainen ja helppo, sekä kananmunaton. Tätä leivotaan meillä ainakin kerran kesässä nostalgisissa tunnelmissa. 🙂

Vinkki 1. Jos ruokavalioosi sopii, kokeile lisätä pohjaan 1 dl valinnaista pähkinärouhetta.

Vinkki 2. Reseptistä syntyy myös hyvä marjapiirakka vaihtamalla raparperit esimerkiksi puolukkaan tai mustikkaan!

Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 dl talous energaa (eli nykypäivän maitojauhetta)
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä

Pinnalle:
noin 6 dl raparperia (itse käytän noin 3-4 keksikokoista vartta)
sokeria maun mukaan

* * * * *

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Laita uuni kuumenemaan 200 °C: een.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja kääntele aineet sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina huolellisesti. Kaada valmis taikina piirakkavuokaan.

Kuori ja leikkaa raparperit melko ohuiksi siivuiksi. Painele viipaleet vuokaan levitetyn taikinan päälle. Ripottele pinnalle halutessasi sokeria.

Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla paiston loppuvaiheessa.