
Juustokakun voi vaihteeksi tehdä tälläkin tavalla. Nämä herkkupalat on tehty vanilja-mansikkajuustokakun reseptillä sillä erolla, että ennen kiisselin kuumentamista kattilaan laitettiin 4 rkl perunajauhoja ja liivatetta tuli yksi vähemmän eli 4 kpl. Muutoin täyte olisi ollut liian vetelää käytettäväksi reunakalvojen kanssa.
Kakku jakautui 12 pieneen leivokseen. Tätä varten tarvittiin puolitoista reunakalvoa. Reunakalvot halkaisin pituussuunnassa kahtia, joten yhdestä kalvosta tuli 8 pikkuvuokaa.
Minä tein nämä kevytversiona, jossa on käytetty rasvattomia maitotuotteita (myös kerma vaihdettu rasvattomaksi maidoksi) ja sokerin tilalla makeutusjauhetta. Kevennetty vanilja-mansikkajuustokakkukin on toteutettu tähän tapaan. Raikasta ja hyvää!
Pohja:
keksipohja Digestive-kekseistä
Täyte:
4 liivatetta
2 valkuaista
1 ¼ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Kiille:
3 liivatetta
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria
Koristelu:
kokonaisia mansikoita
valkosuklaata
Halkaise reunakalvo pituussuunnassa ja leikkaa suikaleet neljän osaan. 12 leivosta varten tarvitset yhteensä 1,5 reunakalvoa. Teippaa kalvonpalasen päät yhteen. Leikkaa leivinpaperista ympyrät vuokien pohjalle (voit myös valmistaa leivokset laittamalla reunakalvovuoat leivinpaperiarkin päälle, sillä hyytyneet leivokset pysyvät kasassa ja ovat siirreltävissä ilman leivinpaperipohjaakin).
Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen ja jaa keksimuruseos vuokien pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Mittaa kylmään kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää sitten pienissä erissä kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan kiisseliin ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Yhdistä sitten (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen) valkuaisvaahdon kanssa.
Kaada täyte reunakalvovuokiin keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri. Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada leivosten pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Poista reunakalvosuikaleet ja siirrä leivokset tarjoiluastialle. Koristele halutessasi kokonaisilla mansikoilla, joiden pinnalle pursotat sulatetulla valkosuklaalla ohutta kierrettä (tylla 1 mm).
Sanni89: noin pieneen määrään riittäisi varmaan 1 liivatelehti.
Jos laittaisi esimerkiksi 1dl tuorejuustoa ja 1dl kuohukermaa?
Tämä idea on muutenkin niin kokeiluasteella vielä että sen takia vähän hakusessa nämä määrät 😀
Sanni89: laita mulle vaikka tiedoksi muiden aineiden määrät, niin voin yrittää arvioida asiaa. Muuten menee ihan arvailuksi. 🙂
Oli ehkä vähän epäselvästi kirjoitettu, eli ajattelin tehdä pieneen muottiin tälläisiä pieniä juustokakkuleivoksia. Muotti on maksimissaan 10cm halkaisijaltaan. Haluaisin siis tehdä kolmea erimakuista juustokakkuleivosta jokaista vain yhden kappaleen, näihin pieniin muotteihin. Osaatko sanoa kuinka monta liivatetta niin pieni määrä massaa tarvitsee hyytyäkseen?
Sanni89: nyt en valitettavasti aivan ymmärtänyt kysymystäsi, mitkä ovat määrät jne. Suosittelen katsomaan muista juustokakuista osvittaa liivatteen määrien suhteen. Aika monessa juustokakussa on käytetty tuorejuustoa ja kermaa eli kannattaa valita ohje, joka on mahdollisimman lähellä tavoitettasi. Näin on helpompi lähteä muuntelemaan.
Heippa!
Aivan ihanat nämä sivut, tulee monta kertaa käytyä katselemassa ohjeita ja herkullisia kuvia! Nyt tarvitsisin kuitenkin hiukan apua. Ajatuksena olisi tehdä tälläisiä juustokakku leivoksia, kuitenkin niin että yhtä makua tekisin vain yhden leivoksen.. Kuinkahan tuo liivatteen määrä tälläiseen pieneen massaan? Massan ajattelin muuten koostaa tuorejuustosta ja kermasta.Olisiko yksi liivate tarpeeksi hyydyttämään pienen massan? Tekisin päälle vielä kiilteet. Kiitos jo etukäteen jos on kokemusta tai edes mielipidettä asiaan 🙂
HERMANNI M:
Aivan mahtavaa! Nyt voi valita joko isoon tai pieneen ”nälkään”. Ei kun kirppikselle kauniita kuppeja metsästämään. Sitten naatiskelemaan kauniin kupin sisällöstä! 🙂
Halutessasi voisit vielä pudottaa kupin pohjalle keksin Ronjan tapaan.
RONJA:
Hyvä sinä! 🙂 Miksi tehdä asia vaikeammaksi kuin se onkaan? Keksi kuin keksi! Helppo ja yksinkertainen ratkaisu. Ja tulee voitto voista!
Ihan järjettömän hyviä nämä! Mutta tein ihte liian isoja ku muotit tein vapaalla käjellä. Tein myös pieneen irtopohjavuokaan kaakuntapasen tästä ja täytettä kun jäi niin kaadoin kahvikuppiiin ja laitoin toki kiilteen vielä siihenkin. Siitä tuli yllättävän kiva syötävä, paremmannäkösellä astialla toimis erittäin hyvin ilman keksipohjaaki siis jossain kupissa tai lasissa 🙂 Ja hölömönä ostin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta kerman sijasta. Toimi seki ihmekyllä ja erittäin hyviä on!
Ihana ohje. itse kokeilin myös, MUTTA laitoin pohjaksi kokonaisen keksin. Yksi työvaihe pois, ja ei maistu ällö-voi!
Kiitti Pirkko ja Arja!
Herkkuja:)
Nämä näytää oikeilta leivoksilta 🙂
MiKu: valitettavasti tuollaista ohjetta ei löydy tähän hätään (tai no, vastauksenikin taitaa tulla jo liian myöhään…)
Meri-Sisko: kiitos vaan sinulle mukavasta palautteesta! Ja oikein hyvää uutta vuotta!
Tuli aivan taivaallisen hyvää. Maistui aivan kuin mansikkajäätelöltä! Ja keksi pohja ”kruunaa” mielestäni aina kakun kuin kakun.
Kiitos hyvästä ohjeesta! Ja hyvää uutta vuotta!
Olisiko sinulla esim. murokuppileivosten ohjetta ja mallia takataskussa valmiina? Ostin kaupasta murokuppuleivosten muotteja,mutta en ole saanut aikaiseksi vielä tehdä niillä mitään.
Soya: minä sulattaisin mansikat ainakin suurimmaksi osaksi. En tiedä mitä tapahtuu jos kiilteessä on jäistä mansikkamurskaa, joka sitten alkaa sulaa vasta leivosten päällä. Samalla ohjeella voi tehdä riippumatta siitä, käyttääkö tuoreita vai pakastemansikoita. Vaniljatangon tilalla voit käyttää vaniljasokeria. En osaa suoralta kädeltä sanoa, kuinka monta teelusikallista vaniljasokeria vastaa yhtä tankoa. Kokeile lisäillä teelusikallinen kerrallaan ja maistele, milloin tuntuu sopivalta.
Hei!
Kun tähän aikaan vuodesta mansikat ovat pakastimessa niin pitäisikö niitä sulattaa ennen survotusta vai kuinka? Tuleeko sitten ylimääräisiä vettä…
Entä jos ei ole vaniljatankoa, niin kaatuuko leivos siihen? Kiitos vastauksesta!
Kiitos Juhlatar!
todella kauniita leivoksia!
Kiitos teille Martina ja vilma!
Sä osaat tehdä todella hyvin kaikkia leivonnaisia! nämäkin ovat todella hyvän näköisiä:)
Todella komeita leivoksia.
Pitää varmaan itse kokeilla, jos onnistuisi!:)
Kiitti chocolate!
Onpas ihanan näkösiä leivoksia, näitä taijanki kokeilla;)
Kiitti sipulimix!
Olipas täällä ihanat leivontasivut! Näitä herkullisia leivoksia taidan kokeilla viikonlopuksi kun on tulossa vieraita,jospa osaisin,onneksi sulla todella tarkat ohjeet,mitä milloinkin tehdään:O)Ehdottomasti sun blogista taitaa tulla mun lemppari.
Kiitos kaikille kivoista viesteistä!
aleksi: ei ole hankala syödä, kiille on aika pehmeää kuitenkin. Kiillettä on hyvä olla tuon verran, se on oleellinen elementti maun kannalta.
MarLi: leivokset pitäisi varmaankin rakentaa väärinpäin, siis keksipohja tulisi pinnalle. Mutta olen kyllä vähän skeptinen tuon onnistumisen suhteen ellei sitten harkitse aleksin pakastusideaa.
Jaana S.: minulla ei ole tiedossa, että muut kuin Bake & Party myisi noita reunakalvoja. Minä käytän niitä aina juustokakkuja tehdessäni, sillä tavoin saa tosi siloiset reunat. Ei ollut ollenkaan tyhmä kysymys, piirtoheitinkalvoja on tiettävästi käytetty vastaavaan tarkoitukseen. Kalvo saattaa olla hivenen lötkömpää eli en osaa luvata, käykö yhtä ideaalisesti tällaisiin pikkuleivoksiin.
Minna: katopas vaan, oltiin oltu ihan samalla asialla. 🙂
Heippa!
Ihania! Ihan pakko kommentoida, sillä tein samanlaisia leivoksia ja ihan samalla tavalla reunakalvoista askarrellen!! Tein niitä jouluksi joten tein päälle tulevan hyydykkeen glögistä 🙂 Kiva, että joku muukin on saanut saman idean!
Oi mitä leivoksia!!:P
Tälläsiä on pakko joskus kokeilla,nam!:)
Äh en kestä miten ihania! Ihan kuin kondiittorin tekemiä! Ja kivasti taas kerran oot muuntanut vanhan jutun uuteen muotoon, mahtavaa!
Onpa herkullisen ja kauniin näköisiä leivonnaisia! Mistä tuota reunakalvoa voisi hankkia? Ja nyt seuraa tyhmä kysymys, ei saa nauraa 🙂 Kävisikö piirtoheitinkalvo moiseen hommaan? Tietääkö kukaan?
Tosi ihanan näköisiä, kunpa joskus itsekin viitsisin askarrella kakun sijasta leivoksia….
Tuollainen marjainen ’kiille’ on muuten niiiiiin hyvää!
Miten tuollaisen keksipohjan saa kaiveltua pois silikonivuokasta???? En usko että mitenkään… mutta voihan sieltä syödä lusikalla suoraan suuhunsa 🙂
eikähän onnistu silikonissa ihan samoin kun tollainkin varsikin jos pistää pakkaseen.
onko noita hankala syyä kun toi ”kiille” on noin kamalan paksu?
Kiitos ihanista kommenteista!
Hönö: jaa-a, vähän epäröin miten mahtaa olla irtoamisen kanssa. Joku toinen lukija oli kokeillut juustokakun tekemistä silikonivuokaan huonolla menestyksellä. Riippuu paljon siitäkin, miten kiinteää juustokakkutäyte on, ts. kuinka paljon liivatetta se sisältää. Kyllähän käsittääkseni esim. hyydykkeiden valmistus onnistuu silikonivuoissa, mutta tässä on mukana lisäksi kiille ja pohja. Jos kyse ei ole tärkeästä kakusta, niin miksei sitä voi kokeilla.
Mitäs luulet, onnistuisikohan nuo silikoniseen muffinsivuokaan tehden?
Tosi kivoja leivoksia! Ah kun olisi jo kesä 🙂
Hyvää Naistenpäivää Kinuskissa!
Tosi nättejä ja varmasti hyvänmakuisiakin 🙂 Kiva koristeluidea toi mansikkajutska 😉
Ihana herkku 🙂 Näyttävät aivan siltä kuin olisivat konditoriasta ostettuja, tosin varmasti paljon perus leivoksia parempia ovat.