08.03.2009   39 kommenttia Kategoria: Kesä,  Leivokset

Vanilja-mansikkaleivokset


Juustokakun voi vaihteeksi tehdä tälläkin tavalla. Nämä herkkupalat on tehty vanilja-mansikkajuustokakun reseptillä sillä erolla, että ennen kiisselin kuumentamista kattilaan laitettiin 4 rkl perunajauhoja ja liivatetta tuli yksi vähemmän eli 4 kpl. Muutoin täyte olisi ollut liian vetelää käytettäväksi reunakalvojen kanssa.

Kakku jakautui 12 pieneen leivokseen. Tätä varten tarvittiin puolitoista reunakalvoa. Reunakalvot halkaisin pituussuunnassa kahtia, joten yhdestä kalvosta tuli 8 pikkuvuokaa.

Minä tein nämä kevytversiona, jossa on käytetty rasvattomia maitotuotteita (myös kerma vaihdettu rasvattomaksi maidoksi) ja sokerin tilalla makeutusjauhetta. Kevennetty vanilja-mansikkajuustokakkukin on toteutettu tähän tapaan. Raikasta ja hyvää!

Pohja:
keksipohja Digestive-kekseistä

Täyte:
4 liivatetta
2 valkuaista
1 ¼ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Kiille:
3 liivatetta
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria

Koristelu:

kokonaisia mansikoita
valkosuklaata


Halkaise reunakalvo pituussuunnassa ja leikkaa suikaleet neljän osaan. 12 leivosta varten tarvitset yhteensä 1,5 reunakalvoa. Teippaa kalvonpalasen päät yhteen. Leikkaa leivinpaperista ympyrät vuokien pohjalle (voit myös valmistaa leivokset laittamalla reunakalvovuoat leivinpaperiarkin päälle, sillä hyytyneet leivokset pysyvät kasassa ja ovat siirreltävissä ilman leivinpaperipohjaakin).

Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen ja jaa keksimuruseos vuokien pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Mittaa kylmään kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää sitten pienissä erissä kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan kiisseliin ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Yhdistä sitten (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen) valkuaisvaahdon kanssa.

Kaada täyte reunakalvovuokiin keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri. Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada leivosten pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Poista reunakalvosuikaleet ja siirrä leivokset tarjoiluastialle. Koristele halutessasi kokonaisilla mansikoilla, joiden pinnalle pursotat sulatetulla valkosuklaalla ohutta kierrettä (tylla 1 mm).

mansikkaleivokset_1 mansikkaleivokset_2
mansikkaleivokset_4
mansikkaleivokset_5 mansikkaleivokset_6
mansikkaleivokset_7 mansikkaleivokset_8

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat