Tätä kakkua suunnitellessani jäin pohtimaan, kuinka juustokakun perinteistä keksipohjaa voisi uudistaa jollain helpolla tavalla. Juustokakkujen yksi valttikortti on nopea valmistaminen ilman uunia ja siitä halusin pitää kiinni. Keksipohja on toki herkullinen, mutta ainahan vaihtelu virkistää. Näin laskiaisen lähestyessä ajatukset johtivat pullaan ja pullapohjakokeilu oli mielestäni onnistunut. Olisi kiva kuulla, mitä te muut olette mieltä!

Kakun vaniljatäyte on pyörinyt mielessäni jo pitkään. Pehmeän ja täyteläisen vaniljakerroksen päälle tuli isosti raikasta mansikkaa. Mansikan tilalla voi käyttää monia muitakin makuja: omia lempimarjoja tai vaikka soseutettuja säilykehedelmiä. Näin kakusta voi tehdä eri sesonkeihin sopivia muunnelmia.

Kakun kanssa muuten tuli todistettua harvinainen, mutta valitettava ”liivatteen toimimattomuusilmiö”. Joskus tänne blogiinkin tulee kysymyksiä ja kummasteluita, kun juustokakun täyte tai kiille ei hyytynytkään luvatulla tavalla. Näin kävi nyt minulle mansikkatäytteen kanssa. Liivatemäärä oli riittävä täytteen määrään (noin 7 dl) nähden, mutta hyytyminen hyvin heikkoa ja kakku pysyi vaivoin koossa. Jospa tuo epäonni sattui tällä kertaa minun kohdalleni ja te säästyisitte siltä ainakin tällä erää. Pidän peukkuja!

Katso laskiaiskoosteesta lisää inspiroivia laskiaisreseptejä – niin pullia kuin muita herkkuja!