17.09.2018   4 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Valkosuklainen levykakkupohja


En ole valkosuklaata sisältäviä kakkupohjia aiemmin harrastanut, koska valkosuklaa ei oikeastaan maistu kypsennetyssä muodossa, varsinkaan sulatettuna osaksi taikinaa. Useimmiten siis valkosuklaapohjat ovat olleet minulle pettymys. Nyt kuitenkin tein poikkeuksen, koska olen viime aikoina tykästynyt tämän suklaalevykakkupohjan rakenteeseen. Se on hauskalla tavalla ”lohkeava”. Tämä on harvoja kakkupohjia, joita en edes kostuta. Jotenkin tuntuu, että kostutus jopa pilaisi sen. Siksi päätin tehdä pohjan valkosuklaasta. Toimii hyvin myös vaaleana pohjana – maistaa valkosuklaata tai ei.

Vinkki: Reseptistä tulee yksi pellin kokoinen kakkupohja, jonka voit leikata haluamiisi osiin, esimerkiksi neljäksi pikkuympyräksi (halkaisija 16 cm). Jos kaikkia ympyröitä ei saa leikattua ehjinä, voit koota pohjakerroksia useammastakin palasta.


Ainekset:

300 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
6 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta jogurttia
150 g sulatettua valkosuklaata


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos, jogurtti ja valkosuklaasula.

Levitä taikina pellille (n. 31 x 39 cm) leivinpaperin päälle koko pellin peittäväksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Kakkupohjaa on kaikkein mukavinta käsitellä kylmänä, jolloin se ei ole hajoava. Jos siis mahdollista, laita se jääkaappiiin ennen leikkaamista.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat