Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Valkosuklaa-glögikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Valkosuklaa-glögikakku

20.12.2010






Äänestitte viime kuussa joulukuun toivereseptiksi glögijuustokakun. Pitkään mietin, miten glögiä käyttäisin; tekisinkö siitä täytteen vai kiilteen. Lopulta tuli tunne, että juuri tämän kaltaisen kakun haluan teille tänä jouluna toteuttaa, sillä puolukat valkosuklaatäytteessä ovat niin ihana yhdistelmä ja tätä ”liittoa” glögi sopii hyvin täydentämään. Antakaa palautetta, jos haluaisitte ensi jouluksi sellaisen kakun, jossa glögi maistuu täytettä myöten, toteutan sellaisenkin version mielelläni!

Tällainen kakunkoriste on ollut siitä lähtien kokeilulistallani, kun näin vastaavan Cake Dream -blogissa pari vuotta sitten. Olen saanut teiltä pyyntöjäkin, että tekisin ohjeen vastaavan koristeen tekemisestä. Koristeen toteutustekniikka meni arvailun puolelle. Päädyin kokeilemaan kalvoa, jonka avulla koriste onnistui hyvin. Edellytyksenä kuitenkin on oikeanlainen suklaa, joka pysyy muodossaan. Suosittelen Brunbergin tummaa suklaata tai Candy melts -nappeja, joita saa lukuisissa väreissä. Kalvoarkkeja ja meltsejä saa leivontatarvikeliikkeistä.

Pakastepuolukat voi käyttää jäisinä, näin puolukoiden mehu ei pääse maustamaan ja värjäämään täytettä. Puolukoiden tilalla käyvät myös karpalot.

Monet arkailevat syyttä suotta liivatteen käyttöä. Silloin kannattaa hakea rohkaisua vaikkapa liivateohjeesta. Mehukiilteen kanssa on riskinä, että osa kiilteestä vuotaa vuoasta. Itse olen huomannut, että näin käy helpommin reunakalvon kanssa. Ongelman voi estää, kun vuoraa vuoan kauttaaltaan leivinpaperilla tai hyydyttää kiillelientä hieman paksummaksi ennen vuokaan kaatamista.

Pohja:
180 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
200 g puolukoita tai karpaloita

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl glögiä

Koristeet:
valkoisia Candy melts -nappeja
kanelitankoja
tähtianiksia


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla tai sivele niihin ruokaöljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle tai mikroastiaan ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi lusikalla tai nuolijalla käännellen puolukat. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl glögiä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Leikkaa kalvosta kakun kokoinen ympyrä. Piirrä ympyrän ääriviivat kynällä vuoan renkaan sisäreunaa myöten.

Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on n. 2 mm kokoinen pyöreä tylla.

Pursota kalvolle melts-sulalla ristikko. Tee pursotus nopeasti ja pursota reilusti kalvon reunojen yli, alle voi laittaa suojaksi leivinpaperin.

Käännä yksi reuna ympyrän keskelle ja pidä sitä hetken aikaa paikoillaan, kunnes melts-sula alkaa jähmettyä.

Jätä koriste jähmettymään huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Irrota kalvo varovasti ja nosta koriste kakun päälle.

Viimeistele koristelu kanelitangoilla ja tähtianiksilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 164

Avainsanat

JoulukakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

Puolukka/karpaloSuklaa

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(23)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (164)

maris26.11.2018 18:29

Taru: kyllä, tuorejuusto käy hyvin. 🙂

Taru Korpi26.11.2018 17:05

Voiko rahkan korvata tuorejuustolla?

Kinuskikissa14.11.2017 23:00

ninni: juu, suklaa säilyy hyvänä melkein millä alustalla tahansa eli voit pursottaa suoraan kiilteen päälle. Tokikaan tuollaista kääntyvää pitsimäistä koristetta et silloin saa aikaiseksi, mutta pursotettu ristikkokin on näyttävä!

ninni13.11.2017 10:01

Ajattelin pikkujouluihin tehdä kakun ja mietinkin voiko suklaakoristeet tehdä suoraan kakun päälle?

Kinuskikissa26.12.2016 10:43

kummissaan: tuli mieleen myös se, mitä liivatetta käytit. Meiran liivatteet ovat isompia kuin Oetkerin ja toistuvasti täällä käy ilmi, että juustokakut eivät hyydy jälkimmäistä käytettäessä. Jos täyte ei ole hyytynyt, kiille toki helposti humahtaa sisään.

Kinuskiemo23.12.2016 23:02

kummissaan: Vika ei todennäköisesti olekaan kakussa, vaan kiilleliuoksessa. Kiille saattaa painua kakun sisään, jos sen kaataa kakuln päälle liian voimakkaasti, ”vauhdilla”. Tai jos kiille on liian kuumaa. Näistä syistä luulisin, että sinulla on ollut ongelmia.
Kinuskikissalla on hyvä infosivu juustokakun kiilteestä täällä:

http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-juustokakun-kiille/
—————–
Pehmotassu: Candy melts –ristikon voit laittaa kakun päälle vaikka heti, kun kiille on hyytynyt. 🙂
—————–
niinuskainen. 🙂

kummissaan23.12.2016 21:04

Hei

Olen muutaman kerran tehnyt tätä kakkua ja melkeinpä joka kerta glögikiille on painunut täytteen sisään. Mikähän siinä voi olla? Kakku on monesti ollut hyytymässä jääkaapissa päivänkin ennen kuin laitan kiilteen päälle ja silti se painuu täytteen sisään..

Pehmotassu23.12.2016 20:58

Hei! Tein tämän kaakkusen jo huomiselle joulupöytään, mutta koristeita en ole vielä uskaltanut tehdä. Pystyykö tuon suklaa ristikko jutun pistämään jo vai kannattaako vasta samana päivänä kun sen tarjoilee? 🙂

niinuskainen23.12.2016 18:49

Otan tämän kakun kanssa revanssia. Uudenvuoden lupauksena itselleni, että leivon ja kokkaan enemmän johon otan nyt varaslähdön.

Viimeksi tein tämän ystävänpäiväkakuksi miehelleni..no nyt on uusi mies ja joulu kolkuttelee. Ihka ensimmäistä kertaa elämässäni kokkaan jouluruoat itse ja tämä kakku kruunaa aterian lopuksi. Tällä kertaa en ole nössö ja jätä kakkua pelkästään kiilteen kanssa vaan lähden valloittamaan candy meltsejä ja kokeilen myös koristella kakun. Saa nähdä mitä joulupöydässä on

Kinuskikissa21.12.2016 23:38

Dinsku: ihan oikeilla jäljillä olet, noin minäkin olisin lähtenyt korvaamista miettimään. 🙂 Ehkä yksi liivate lisää, sillä valkosuklaa toimii jähmettäjänä.

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Valkosuklaa-glögikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Valkosuklaa-glögikakku

20.12.2010






Äänestitte viime kuussa joulukuun toivereseptiksi glögijuustokakun. Pitkään mietin, miten glögiä käyttäisin; tekisinkö siitä täytteen vai kiilteen. Lopulta tuli tunne, että juuri tämän kaltaisen kakun haluan teille tänä jouluna toteuttaa, sillä puolukat valkosuklaatäytteessä ovat niin ihana yhdistelmä ja tätä ”liittoa” glögi sopii hyvin täydentämään. Antakaa palautetta, jos haluaisitte ensi jouluksi sellaisen kakun, jossa glögi maistuu täytettä myöten, toteutan sellaisenkin version mielelläni!

Tällainen kakunkoriste on ollut siitä lähtien kokeilulistallani, kun näin vastaavan Cake Dream -blogissa pari vuotta sitten. Olen saanut teiltä pyyntöjäkin, että tekisin ohjeen vastaavan koristeen tekemisestä. Koristeen toteutustekniikka meni arvailun puolelle. Päädyin kokeilemaan kalvoa, jonka avulla koriste onnistui hyvin. Edellytyksenä kuitenkin on oikeanlainen suklaa, joka pysyy muodossaan. Suosittelen Brunbergin tummaa suklaata tai Candy melts -nappeja, joita saa lukuisissa väreissä. Kalvoarkkeja ja meltsejä saa leivontatarvikeliikkeistä.

Pakastepuolukat voi käyttää jäisinä, näin puolukoiden mehu ei pääse maustamaan ja värjäämään täytettä. Puolukoiden tilalla käyvät myös karpalot.

Monet arkailevat syyttä suotta liivatteen käyttöä. Silloin kannattaa hakea rohkaisua vaikkapa liivateohjeesta. Mehukiilteen kanssa on riskinä, että osa kiilteestä vuotaa vuoasta. Itse olen huomannut, että näin käy helpommin reunakalvon kanssa. Ongelman voi estää, kun vuoraa vuoan kauttaaltaan leivinpaperilla tai hyydyttää kiillelientä hieman paksummaksi ennen vuokaan kaatamista.

Pohja:
180 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
200 g puolukoita tai karpaloita

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl glögiä

Koristeet:
valkoisia Candy melts -nappeja
kanelitankoja
tähtianiksia


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla tai sivele niihin ruokaöljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle tai mikroastiaan ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi lusikalla tai nuolijalla käännellen puolukat. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl glögiä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Leikkaa kalvosta kakun kokoinen ympyrä. Piirrä ympyrän ääriviivat kynällä vuoan renkaan sisäreunaa myöten.

Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on n. 2 mm kokoinen pyöreä tylla.

Pursota kalvolle melts-sulalla ristikko. Tee pursotus nopeasti ja pursota reilusti kalvon reunojen yli, alle voi laittaa suojaksi leivinpaperin.

Käännä yksi reuna ympyrän keskelle ja pidä sitä hetken aikaa paikoillaan, kunnes melts-sula alkaa jähmettyä.

Jätä koriste jähmettymään huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Irrota kalvo varovasti ja nosta koriste kakun päälle.

Viimeistele koristelu kanelitangoilla ja tähtianiksilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 164

Avainsanat

JoulukakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

Puolukka/karpaloSuklaa

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(23)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (164)

maris26.11.2018 18:29

Taru: kyllä, tuorejuusto käy hyvin. 🙂

Taru Korpi26.11.2018 17:05

Voiko rahkan korvata tuorejuustolla?

Kinuskikissa14.11.2017 23:00

ninni: juu, suklaa säilyy hyvänä melkein millä alustalla tahansa eli voit pursottaa suoraan kiilteen päälle. Tokikaan tuollaista kääntyvää pitsimäistä koristetta et silloin saa aikaiseksi, mutta pursotettu ristikkokin on näyttävä!

ninni13.11.2017 10:01

Ajattelin pikkujouluihin tehdä kakun ja mietinkin voiko suklaakoristeet tehdä suoraan kakun päälle?

Kinuskikissa26.12.2016 10:43

kummissaan: tuli mieleen myös se, mitä liivatetta käytit. Meiran liivatteet ovat isompia kuin Oetkerin ja toistuvasti täällä käy ilmi, että juustokakut eivät hyydy jälkimmäistä käytettäessä. Jos täyte ei ole hyytynyt, kiille toki helposti humahtaa sisään.

Kinuskiemo23.12.2016 23:02

kummissaan: Vika ei todennäköisesti olekaan kakussa, vaan kiilleliuoksessa. Kiille saattaa painua kakun sisään, jos sen kaataa kakuln päälle liian voimakkaasti, ”vauhdilla”. Tai jos kiille on liian kuumaa. Näistä syistä luulisin, että sinulla on ollut ongelmia.
Kinuskikissalla on hyvä infosivu juustokakun kiilteestä täällä:

http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-juustokakun-kiille/
—————–
Pehmotassu: Candy melts –ristikon voit laittaa kakun päälle vaikka heti, kun kiille on hyytynyt. 🙂
—————–
niinuskainen. 🙂

kummissaan23.12.2016 21:04

Hei

Olen muutaman kerran tehnyt tätä kakkua ja melkeinpä joka kerta glögikiille on painunut täytteen sisään. Mikähän siinä voi olla? Kakku on monesti ollut hyytymässä jääkaapissa päivänkin ennen kuin laitan kiilteen päälle ja silti se painuu täytteen sisään..

Pehmotassu23.12.2016 20:58

Hei! Tein tämän kaakkusen jo huomiselle joulupöytään, mutta koristeita en ole vielä uskaltanut tehdä. Pystyykö tuon suklaa ristikko jutun pistämään jo vai kannattaako vasta samana päivänä kun sen tarjoilee? 🙂

niinuskainen23.12.2016 18:49

Otan tämän kakun kanssa revanssia. Uudenvuoden lupauksena itselleni, että leivon ja kokkaan enemmän johon otan nyt varaslähdön.

Viimeksi tein tämän ystävänpäiväkakuksi miehelleni..no nyt on uusi mies ja joulu kolkuttelee. Ihka ensimmäistä kertaa elämässäni kokkaan jouluruoat itse ja tämä kakku kruunaa aterian lopuksi. Tällä kertaa en ole nössö ja jätä kakkua pelkästään kiilteen kanssa vaan lähden valloittamaan candy meltsejä ja kokeilen myös koristella kakun. Saa nähdä mitä joulupöydässä on

Kinuskikissa21.12.2016 23:38

Dinsku: ihan oikeilla jäljillä olet, noin minäkin olisin lähtenyt korvaamista miettimään. 🙂 Ehkä yksi liivate lisää, sillä valkosuklaa toimii jähmettäjänä.

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa