09.01.2020   9 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Välipalapatukat


Vuosi sitten innostuin vertailemaan kaupan välipalapatukoita ja totesin harmikseni, että hyvää tuotetta oli vaikeaa löytää. Kriteereinä oli mm. eri ainesosien suhde (monissa tarpeettomankin iso osuus hedelmää), (piilo)sokerit sekä tietenkin maku ja rakenne. Siitä lähtien on ollut tarkoitus kehitellä oma resepti ja tässä sitä ollaan. 🙂 Valittavanasi on viisi erilaista makuvaihtoehtoa ja lisää voit keksiä itse. Kerro mieluusti kommentissa, jos keksit hyviä! Reseptistä löytyy myös valmistusvideo Instagram-profiilin kohokohdista.

n. 7 kappaletta

  • Perusmassa:
  • 100 g pähkinöitä (esim. 50 % manteleita, 50 % cashewpähkinöitä)
  • 100 g kuivattuja taateleita
  • 1 rkl vettä

Makuvaihtoehdot mitoitettu 1 annokseen perusmassaa!

  • Vadelma:
  • 15 g pakastekuivattuja vadelmia (tai muita marjoja)
  • Lakritsi:
  • 1 tl raakalakritsijauhetta
  • Piparkakku:
  • ¾ tl kardemummaa
  • ¾ tl kanelia
  • ¼ tl inkivääriä
  • ¼ tl neilikkaa
  • Maapähkinä:
  • 4 rkl maapähkinävoita
  • Appelsiini-kaakao:
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 2 rkl kaakaojauhetta


  • Liota pähkinöitä/manteleita huoneenlämpöisessä vedessä muutamasta tunnista yön yli. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta pehmittää rakennetta. Valuta pähkinät. Laita pähkinät, taatelit ja vesi tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes olet saanut tahnamaisen rakenteen. Kaavi reunoille kerääntynyttä massaa välillä leikkuriin. Voit jättää rakenteen rouheammaksi, jos haluat patukoihin enemmän pureskeltavaa.
  • Sekoita massaan haluamasi mausteet joko lusikan avulla tai tehosekoittimessa. Painele massa leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle 1 cm paksuksi, 10 cm leveäksi levyksi (patukoista tulee tällöin 10 cm pitkiä – voit toki määrittää koon mielesi mukaan). Tasoita pinta painamalla päälle toinen leivinpaperi ja pyyhkimällä päältä kädellä, jolloin pinta painuu tiiviiksi. Poista paperi ja nosta levy jääkaappiin, kunnes se on jähmettynyt. Leikkaa paloiksi (n. 2 x 10 cm).
  • Aseta palat pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia (itse paistoin keskitasoa ylempänä, sillä uunini paistoi pohjan pintaa nopeammin). Pinnan ei tarvitse saada juurikaan väriä. Huomioi, että rakenne jämäköityy vielä jäähtymisen aikana, joten se saa olla uunista otettaessa hieman pehmeä. Anna patukoiden jäähtyä lämpimän pellin päällä.
  • Säilytä muoviin käärittynä ja pakasta myöhempää eväskäyttöä silmällä pitäen.

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
22 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan talviarvonta



Vuoden ensimmäinen arvonta käynnissä! Viileää talviteemaa voi luoda esimerkiksi lumihiutalemuoteilla ja talvisilla minimuffinssivuoilla. Lisäksi paketissa pieni söpöläinen: vaaleanpunainen retro-irtopohjavuoka.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat