31.10.2018   9 kommenttia Kategoria: Koristeet

Vaahtokarkkikukat


Syyskuussa julkaistun auringonkukkakakun koristelu on poikinut ihania muunnelmia somessa ja täällä Kinuskiyhteisössä. Eri värisinä ja kokoisina vaahtokarkkikukat ovat päätyneet koristamaan monenlaisia leivonnaisia. Nyt kokosin vaahtokarkkikukista oman ohjeen. Muistathan, että alkuperäisen idean mukaisesti voit tehdä koko kakun kokoisen jättikukan käyttämällä isoja vaahtokarkkeja.

Tarvikkeet:
Siro-sokeria ja pastaväriä TAI valmista värisokeria
minivaahtokarkkeja
valkosuklaata
pieniä muffinssi– tai konvehtivuokia
suklaakuulia (tässä käytössä ”Bubbles”)


Jos teet värisokerin itse, laita sokeri pienen pakastuspussin sisään ja lisää joukkoon nokare pastaväriä. Hiero sokeri ja väri sekaisin pussin sisällä. Tee väristä riittävän tumma, sillä se näyttää koristeen päällä huomattavasti vaaleammalta.

Leikkaa vaahtokarkit viistosti halki, jolloin muodostuu kaksi terälehteä. Kasta tahmainen leikkauspinta värisokeriin.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pieni nokare valkosuklaata pienten muffinssi- tai konvehtivuokien pohjalle. Asettele terälehtiä vuokien sisään niin, että ne tulevat osittain valkosuklaan päälle. Korjaa terälehtien asentoa tarvittaessa cocktailtikulla.

Laita keskelle suklaakuulia. Nosta vuoat leikkuulaudan päällä jääkaappiin, jotta valkosuklaa jähmettyy. Irrota juuri ennen koristelua vuoista ja asettele kakun tai muiden leivonnaisten päälle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
6 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat