23.09.2019   12 kommenttia Kategoria: Lapset,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Unicorn-leivokset


Unicorn- eli yksisarvisteema on ollut jo monta vuotta pinnalla ja unicorn-kakku on yksi Kinuskikissan suosituimpia lastenkakkuja. Tämän teeman täydennykseksi kehittelin unicorn-leivokset, joiden väritys on ihanan satumainen: sininen pohja, vaaleanpunainen kuorrute ja välissä toffeeta. Myös vaahtokarkit ja erilaiset värikkäät koristeet kuuluvat unicorn-maailmaan. Nyt ei säästellä nonparelleissa!

20-30 kappaletta

Pohja:
75 g voita
½ dl sokeria
1 ½ rkl päärynäsosetta
1 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
sinistä ja valkoista pastaväriä

  • Toffeetäyte:
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • hyppysellinen suolaa

*) Jos leivot gluteenitonta, valitse gluteenittomia koristelutuotteita.

  • Vuoraa irtopohjainen piirakkavuoka (pohjaosa 9,5 x 33 cm) leivinpaperilla.
  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon päärynäsose sekä jauhot muutamassa erässä. Värjää taikina vaaleansiniseksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä. Valkoinen väri taittaa taikinan kellertävyyttä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle.
  • Kypsennä pohjaa 200 asteessa 12-15 minuuttia.
  • Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. (Jos sinulla ei ole käytettävissäsi digitaalista lämpömittaria, tee vesilasitestejä keittämisen aikana. Tiputa nokare jääkylmään veteen. Kaada vesi lasista. Jos saat muotoiltua toffeesta ehjän, pehmeän palluran, seos on valmista. Varo keittämästä liian kauan, jotta toffeesta ei tule kovaa ja sitkeää!)
  • Kaada toffee pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.
  • Mittaa meltsit ja rypsiöljy lautaselle ja lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä (180 W) välillä sekoitellen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Sekoita lopuksi erittäin huolellisesti, jotta saat öljyn kunnolla sekoittumaan joukkoon. Levitä kuorrute toffeetäytteen päälle. Ripottele pinnalle vaahtokarkkeja, suklaakuulia, nonparelleja ja muita koristeita.
  • Anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa sitten annospaloiksi. Leivokset ovat makeita, joten ne voi leikata lähes konvehtimaisen pieniksi.

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
16 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat