Unicorn- eli yksisarvisteema on ollut jo monta vuotta pinnalla ja unicorn-kakku on yksi Kinuskikissan suosituimpia lastenkakkuja. Tämän teeman täydennykseksi kehittelin unicorn-leivokset, joiden väritys on ihanan satumainen: sininen pohja, vaaleanpunainen kuorrute ja välissä toffeeta. Myös vaahtokarkit ja erilaiset värikkäät koristeet kuuluvat unicorn-maailmaan. Nyt ei säästellä nonparelleissa!
Kinuskikumppani
Unicorn-leivokset
23.9.2019

Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ainekset
Perusannoksesta tulee 20-30 kappaletta.
Pohja
75 g voita
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl päärynäsosetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
Toffeetäyte
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa
Kuorrute
120 g vaaleanpunaisia melts-nappeja
2 1/2 rkl rypsiöljyä
Koristelu
minivaahtokarkkeja
suklaakuulia, nonparelleja, strösseliä ja koristerakeita *)
*) Jos leivot gluteenitonta, valitse gluteenittomia koristelutuotteita.
Kumppanit
Vuoraa irtopohjainen piirakkavuoka (pohjaosa 9,5 x 33 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon päärynäsose sekä jauhot muutamassa erässä. Värjää taikina vaaleansiniseksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä. Valkoinen väri taittaa taikinan kellertävyyttä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle.
Kypsennä pohjaa 200 asteessa 12-15 minuuttia.
Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. (Jos sinulla ei ole käytettävissäsi digitaalista lämpömittaria, tee vesilasitestejä keittämisen aikana. Tiputa nokare jääkylmään veteen. Kaada vesi lasista. Jos saat muotoiltua toffeesta ehjän, pehmeän palluran, seos on valmista. Varo keittämästä liian kauan, jotta toffeesta ei tule kovaa ja sitkeää!)
Kaada toffee pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.
Mittaa meltsit ja rypsiöljy lautaselle ja lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä (180 W) välillä sekoitellen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Sekoita lopuksi erittäin huolellisesti, jotta saat öljyn kunnolla sekoittumaan joukkoon. Levitä kuorrute toffeetäytteen päälle. Ripottele pinnalle vaahtokarkkeja, suklaakuulia, nonparelleja ja muita koristeita.
Anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa sitten annospaloiksi. Leivokset ovat makeita, joten ne voi leikata lähes konvehtimaisen pieniksi.
Kokeile myös näitä
Kinuskikissan verkkokauppa
Kommentit (14)
Malla: juu, muunnostaulukossa ei näköjään ole tuota neliskanttisesta vuoasta pellille muuttamista suoraan huomioitu. Mutta se onnistuu kyllä ilman taulukkoakin, kun lasket käytössä olevan pellin pinta-alan. Tämän reseptin annos on tehty vuokaan, jonka pinta-ala on 313 cm2. Vertailemalla tätä pellin pinta-alaan saat selville, mikä kerroin määrille on laitettava. Veikkaan, että nelinkertainen osuu aika lähelle.
Hei,
Yritin muunnostaulukkoa katsella sillä silmällä, mutta en nyt löytänyt soveltuvaa kohtaa tämän ohjeen muokkaamiseen. Millä kertoimella siis ainesosat laskea, jos olisi tekemässä uunipellillisen?
t. Malla
Pilvi2:Uskon, että kyllä nämä jääkaappisäilytyksessä pari päivää kestävät.
Voiko nämä tehdä pari päivää ennen juhlia, säilyvätkö hyvinä?
mustepullo: se on löysempää rakenteeltaan eli en käyttäisi tässä.
Voikohan toffeen korvata valmiilla kondensoidulla kinuskilla vai onko se liian löysää?
Anne: voit pakastaa! Juuri eilen tarjoilin näitä pakastimesta otettuina. On totta, että toffeemakeiset saattavat muuttua hieman tahmaisiksi, mutta tässä toffee on kerrosten välissä.
Anne: En ole itse tehnyt enkä kokeillut joten varmaa tietoa tämä ei ole, enkä toki myöskään tiedä mitä Kinuskikissa itse tähän sanoisi, toisaalta pakastamista käsittelevällä sivulla
https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja-leivonnaisten-pakastamiseen/
sanotaan, että toffeeta ja fudgea sisältävät herkut saattavat muuttua pinnaltaan sitkeiksi ja näinollen niitä ei suositella laitettaviksi pakastimeen.
Ajattelisin ehkä siis niin, että kannattaa kokeilla yhden palan kanssa etukäteen, ettei sitten juhlapäivänä tule ikäviä yllätyksiä, ellei toki Kinuskikissa itse riennä muuta neuvoa antamaan.
Uskaltaako näitä pakastaa..?
Eikku: yksinkertaisin muutos on, että käytät meltsien tilalla valko- tai maitosuklaata. Voi käyttää ihan sellaisenaan, ilman öljyä. Valkosuklaatahan voi myös sävyttää pastaväreillä.
jepatiitilla hyvää pohdintaa värimuunnelmista! Tästä leivoksesta saa pienillä tuunauksilla passelin hyvinkin erilaisiin juhliin. Laittakaa kuvia galleriaan!
Kiitos myös Vanillacherrylle ja nalamurulle kommenteista. 🙂
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta