tuulihatut

Tuulihatut ovat klassisia juhlaleivonnaisia, jotka voi tehdä niin makeana kuin suolaisena versiona. Tässä tuulihatut on täytetty lohi- ja porotäytteellä. Tsekkaa myös kolme herkullista makean tuulihatun täytettä!

 

Suolaiset tuulihatut lohi- ja porotäytteellä

Taikina:
1 annos tuulihattutaikinaa

Lohitäyte:
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa
¾ dl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
150 g kylmäsavulohiviipaleita

TAI

Porotäyte:
125 g piparjuurituorejuustoa
100 g ranskankermaa
¾ dl hienonnettua ruohosipulia
100 g kylmäsavuporoleikkelettä


Leivo tuulihatut erillisen ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä.

Hienonna kylmäsavulohi/poro. Sekoita valitsemasi täytteen ainekset keskenään. Laita täyte kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän noin 1 cm:n kokoinen aukko (tai käytä kestopussia ja isoa pyöreää tyllaa).

Avaa tuulihatut terävällä veitsellä, kannen voi jättää yhdeltä reunalta kiinni. Pursota täytettä tuulihattujen sisään.