04.05.2020   24 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Tötterökakku


Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa.

Nyt suut tötterölle – tämä täytekakku tarjoaa suklaan, kinuskin ja passionhedelmän makuyhdistelmän! Kinuskisilla valumilla viimeistelty kakku kipuaa yli 14 senttimetrin korkeuteen. On vaahtokarkkeja, vohveleita, kermakaramelleja ja suklaatötteröä… Juhlan tullen pistetään kaikki herkut kehiin!

Tässä kakussa testasin Valion uutuuskermoja, joiden makuina ovat suklaa ja kinuski. Ne toimivat niin vaahdotettuna kuin kastikkeeksi keitettynä. Käytin kinuskikermaa pinnan peittämiseen ja putouskakun valumien tekemiseen. Suklaakermaa pursotin jäätelövohveleiden sisään.

Kastikkeen keittäminen on vaivatonta – ei tarvita kuin tämä yksi tuote ja sitä keitetään, kunnes rakenne on silmämääräisesti sopiva. Sen jälkeen kastikkeen voi käyttää heti tai säilöä jääkaapissa ja lämmittää myöhemmin uudelleen. Kastikkeella voisi myös peittää koko päällisen. Vaativampiin pursotuksiin suosittelen lisäämään kerman joukkoon vaniljakreemijauhetta vatkauksen aikana tai sen jälkeen. Vaahdosta ei tule yhtä jämäkkää kuin vispikermasta.

n. 15 hengelle

Pohja:
tukeva ja mehevä levykakkupohja

Kostutus:
2 dl Valio täysmaitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
4 dl Valio vispikermaa
4 rkl sokeria
600 g Valio maustettua rahkaa, passionhedelmä
½ dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:
3 ½ dl Valio kinuskikermaa

Valuva putouskuorrute:
1 ½ dl Valio kinuskikermaa

Pursotukset:
2 ½ dl Valio suklaakermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
minivaahtokarkkeja
4 jäätelövohvelia
spagettia
sikarivohveleita
fudge-makeisia


Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä.

Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon passionhedelmärahka. Lisää vaniljakreemijauhetta, kunnes täyte on rakenteeltaan jämäkkää. Leikkaa kakkupohjasta neljä ympyrää. Tässä ympyrän halkaisija on 15 cm ja kakusta tulee 14 cm korkea. Käytä leikkaamisessa apuna vuoan tai lautasen reunaa, jotta saat samankokoiset ympyrät. Voit tehdä myös kolme isompaa ympyrää, jos et halua näin korkeaa kakkua. Ennen kinuskivalumia kakku laitetaan pakastimeen – huomioi tämä korkeutta suunnitellessasi. Säästä kakkupohjaa vohveleiden täyttämiseen.

Nosta ensimmäinen pohjaympyrä tarjoilulautaselle. Yhdistä maito ja vaniljasokeri keskenään ja imeytä kostuketta sudin avulla kakkupohjaan. Jaa kostuke niin, että sitä tulee alimpaan pohjaan muita vähemmän. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Saat kakusta suoran, kun huolehdit siitä, että jokaisen täytekerroksen pinta on levitetty vaakasuunnassa tasaiseksi. Jatka kerroksia samaan tapaan, kunnes kakussa on neljä pohjakerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa jokainen pohjakerros. Tasoita reunat. Nosta kakku jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta täyte jähmettyy. Voit myös antaa sen olla tässä vaiheessa yön yli jääkaapissa.

Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi. Levitä kinuskivaahto kakun pinnalle leveän lastan tai palettiveitsen avulla. Pidä hetki jääkaapissa ja asettele reunoille minivaahtokarkkeja.

Laita valuvaa kuorrutetta varten kinuskikerma kattilaan. Keitä, kunnes kerma muuttuu kinuskimaisen paksuksi. Voit säilöä kinuskikuorrutteen jääkaapissa, jos et käytä sitä heti ja lämmittää ennen kuorruttamista uudelleen mikrossa tai liedellä. Laita kakku pakastimeen noin puoleksi tunniksi ennen kinuskin valuttamista. Näin kermapinta ehtii kovettua juuri sopivasti. Pursota kinuskia joko kauttaaltaan kakun ympäri tai jätä väliin rakoja. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Tee tötteröihin pari reikää raa’an spagetin avulla pistämällä niihin kohtiin, jotka osuvat suunnilleen kakkupohjan korkeudelle, kun tötterö asetetaan pystyyn kakkua vasten. Täytä tötteröt yli jääneellä kakkupohjalla ja työnnä rei’istä pitkät pätkät spagettia.

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja ripottele vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Tötteröihin tulevien korkeiden pursotusten kyseessä ollessa on tärkeää tukevoittaa kermaa kreemijauheella. Laita suklaavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Anna vaahdon jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua työntämällä reunoihin kiinni jäätelövohvelit ja pursottamalla niiden sisään suklaakermaa. Viimeistele sikarivohveleilla, fudge-makeisilla ja minivaahtokarkeilla.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
27 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat