Söin vähän aikaa sitten siskon luona tomaattipiirakkaa, jonka hän oli leiponut Yhteishyvä-lehden reseptillä. Kuten usein hyvien reseptien sattuessa kohdalle, niitä on pian päästävä kokeilemaan itsekin. Yleensä samalla saatan tehdä vielä joitain muutoksia ja tämäkään ohje ei säilynyt täysin alkuperäisenä, vaikka sekin oli maukas. Makumaailmaltaan vastaava resepti löytyy blogista jo entuudestaan nimellä tomaatti-mozzarellapiirakka.
Suosittelen paistamaan piirakan uunipellillä piirakkavuoan sijaan. Juuri tämän ansiosta pohjasta tuli mukavan rapea ja koko piirakka poikkesi edukseen totutusta suolaisesta piirakasta. Ulkonäkö muistuttaa enemmän pizzaa. Mitä tahansa peruspiirakoita voi uudistaa samalla idealla: pohja kaulien uunipellille ja täytettä ohuelti päälle. Täytteestä voi karsia kananmunan ja kerman pois ja korvata tuorejuustolla tai vastaavalla.
Tätä on tehty nyt kahden piirakan viikkovauhtia eikä loppua näy. 😉 Koukussapa hyvinkin, nam!