Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Tomaatti-mozzarellapiirakka

6.5.2008

tomaatti_mozzarellapiirakka1.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka2.JPG

Anna-lehdessä oli houkuttelevan kuuloinen tomaatti-mozzarellapiirakka ja tämä on lähes suora kopio siitä. Kasvispiirakoideni sarja siis jatkuu. 🙂 Käytin pohjana tätä kasvispiirakastakin tuttua pohjataikinaa. Herkullista oli! Juusto muuttuu uunissa sen verran venyväksi, että suosittelen haarukoiden ja veisten varaamista syömävälineiksi. Valkosipulin lisääminen basilikaöljyyn ei ole pakollista, mutta itse tykkäsin siitä kovasti. Rucolaa olisi voinut olla päällä enemmänkin.

Juustoinen tomaattipiirakka

Pohja:
200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6 – 8 luumutomaattia
250 – 300 g mozzarellaa
ripaus suolaa
kunnon ripaus mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu:
basilikaa
rucolaa


Voitele piirasvuoka (halkaisija 24 – 26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa 20 – 30 min.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe1.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe2.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe3.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe4.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe5.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe6.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe7.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe8.JPG

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 73

Avainsanat

Kasvispiirakka

Kategoriat

Helpot ja nopeatSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(17)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (73)

mari-johanna23.10.2020 07:36

Elina: Kaikki varmasti käy yhtä hyvin. Maku kysymyksiä.

https://www.kinuskikissa.fi/suolaiset-piirakkapohjat

Tuoltakin sivulta löydät jo kaksi erilaista gluteenitonta piirakka pohjaa.

Elina Annanmäki22.10.2020 12:28

Käykö tähän pohjaksi mikä vain gluteeniton pohja vai onko joku tietty paras?

maris31.7.2017 18:19

Cecilia: hmm… Ilmeisesti esipaistoit pohjan kuitenkin? Toisaalta, jos pohja tuntui murenevalta, niin silloin sen uskoisi kyllä olevan kypsää. Ehkä tämä piiraspohja on vain luonteeltaankin semmoinen murea. Luulen, että pohja vähän tiivistyy säilytyksen aikana ajan mittaan. Heti tuoreeltaan se varmasti on ollutkin murenevaisempaa.

Jos pohja sen sijaan oli vielä raa’an oloista, niin sitten piirakan voisi laittaa vielä uunin alatasolle paistumaan ja peittää foliolla.

Basilikaöljyn voi varmasti tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Säilyttäisin sen jääkaapissa. 😊

Cecilia T31.7.2017 17:06

Kiitos pikaisesta vastauksesta! Kannattaako öljy tehdä valmiiksi vasta juhlapäivänä vai voisiko senkin jo tehdä etukäteen?:)
Tein piirakat valmiiksi ja pohja on mureneva jo jotenkin rasvainen suuhun, tulee mieleen että voisiko olla hieman raakaa vielä? Annoin olla extra-aikaa uunissa 10 min. Miten saisin pelkkää pohjaa kypsennettyä vähän lisää ilman että juusto kärähtää päältä?

maris29.7.2017 17:30

Cecilia: näkisin, että pakastaminen onnistuu oikein hyvin. Tosin basilikaöljy ja varsinkin yrtit kannattaa laittaa vasta sitten ennen tarjoilua sulaneen ja lämmitetyn piirakan päälle. 🙂

Cecilia T29.7.2017 10:29

Hei!

Voiko tälläisen piirakan tehdä täysin valmiiksi ja pakastaa?
Meillä juhlat tulossa ja aikatauluhaasteiden vuoksi pitäisi saada suurin osa tarjoiluista tehtyä jo viikkoa ennen juhlia.

Kinuskikissa11.7.2017 22:32

Miuku: näkisin, että sinappia ei tarvitse välttämättä korvata mitenkään. Makua riittää muutenkin! 🙂

Miuku11.7.2017 20:31

Onko Dijon-sinappi pakollinen vai onko mahdollista korvata jollain? Muuten kuulostaa hyvältä ohje 🙂

Kinuskikissa7.3.2017 22:12

Kiitos Maija! 🙂

Maija Ovaskainen7.3.2017 00:07

Ai että! Tuli ihan valtavan hyvää piirakkaa ja vieraatkin tykkäsivät kovasti. Kiitos loistavasta reseptistä ❤️

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Tomaatti-mozzarellapiirakka

6.5.2008

tomaatti_mozzarellapiirakka1.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka2.JPG

Anna-lehdessä oli houkuttelevan kuuloinen tomaatti-mozzarellapiirakka ja tämä on lähes suora kopio siitä. Kasvispiirakoideni sarja siis jatkuu. 🙂 Käytin pohjana tätä kasvispiirakastakin tuttua pohjataikinaa. Herkullista oli! Juusto muuttuu uunissa sen verran venyväksi, että suosittelen haarukoiden ja veisten varaamista syömävälineiksi. Valkosipulin lisääminen basilikaöljyyn ei ole pakollista, mutta itse tykkäsin siitä kovasti. Rucolaa olisi voinut olla päällä enemmänkin.

Juustoinen tomaattipiirakka

Pohja:
200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6 – 8 luumutomaattia
250 – 300 g mozzarellaa
ripaus suolaa
kunnon ripaus mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu:
basilikaa
rucolaa


Voitele piirasvuoka (halkaisija 24 – 26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa 20 – 30 min.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe1.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe2.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe3.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe4.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe5.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe6.JPG

tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe7.JPG tomaatti_mozzarellapiirakka_vaihe8.JPG

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 73

Avainsanat

Kasvispiirakka

Kategoriat

Helpot ja nopeatSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(17)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (73)

mari-johanna23.10.2020 07:36

Elina: Kaikki varmasti käy yhtä hyvin. Maku kysymyksiä.

https://www.kinuskikissa.fi/suolaiset-piirakkapohjat

Tuoltakin sivulta löydät jo kaksi erilaista gluteenitonta piirakka pohjaa.

Elina Annanmäki22.10.2020 12:28

Käykö tähän pohjaksi mikä vain gluteeniton pohja vai onko joku tietty paras?

maris31.7.2017 18:19

Cecilia: hmm… Ilmeisesti esipaistoit pohjan kuitenkin? Toisaalta, jos pohja tuntui murenevalta, niin silloin sen uskoisi kyllä olevan kypsää. Ehkä tämä piiraspohja on vain luonteeltaankin semmoinen murea. Luulen, että pohja vähän tiivistyy säilytyksen aikana ajan mittaan. Heti tuoreeltaan se varmasti on ollutkin murenevaisempaa.

Jos pohja sen sijaan oli vielä raa’an oloista, niin sitten piirakan voisi laittaa vielä uunin alatasolle paistumaan ja peittää foliolla.

Basilikaöljyn voi varmasti tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Säilyttäisin sen jääkaapissa. 😊

Cecilia T31.7.2017 17:06

Kiitos pikaisesta vastauksesta! Kannattaako öljy tehdä valmiiksi vasta juhlapäivänä vai voisiko senkin jo tehdä etukäteen?:)
Tein piirakat valmiiksi ja pohja on mureneva jo jotenkin rasvainen suuhun, tulee mieleen että voisiko olla hieman raakaa vielä? Annoin olla extra-aikaa uunissa 10 min. Miten saisin pelkkää pohjaa kypsennettyä vähän lisää ilman että juusto kärähtää päältä?

maris29.7.2017 17:30

Cecilia: näkisin, että pakastaminen onnistuu oikein hyvin. Tosin basilikaöljy ja varsinkin yrtit kannattaa laittaa vasta sitten ennen tarjoilua sulaneen ja lämmitetyn piirakan päälle. 🙂

Cecilia T29.7.2017 10:29

Hei!

Voiko tälläisen piirakan tehdä täysin valmiiksi ja pakastaa?
Meillä juhlat tulossa ja aikatauluhaasteiden vuoksi pitäisi saada suurin osa tarjoiluista tehtyä jo viikkoa ennen juhlia.

Kinuskikissa11.7.2017 22:32

Miuku: näkisin, että sinappia ei tarvitse välttämättä korvata mitenkään. Makua riittää muutenkin! 🙂

Miuku11.7.2017 20:31

Onko Dijon-sinappi pakollinen vai onko mahdollista korvata jollain? Muuten kuulostaa hyvältä ohje 🙂

Kinuskikissa7.3.2017 22:12

Kiitos Maija! 🙂

Maija Ovaskainen7.3.2017 00:07

Ai että! Tuli ihan valtavan hyvää piirakkaa ja vieraatkin tykkäsivät kovasti. Kiitos loistavasta reseptistä ❤️

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa