26.04.2019   6 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Toffeekuorrutetut uunidonitsit


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.

Donitsien valmistaminen donitsipellin avulla on helppoa ja hauskaa puuhaa. Kun kuuman öljyn kanssa touhuaminen jää pois, onnistuu uunidonitsien leipominen koululaisiltakin. Kuorrutteet ovat uunidonitseissa se juttu! Niiden avulla saa varioitua makua loputtomiin. Näissä donitseissa on käytetty toffeemakeisia. Muita kuorrutevaihtoehtoja voi katsoa esimerkiksi seuraavista resepteistä: berliininmunkit ja kolmen maun uunidonitsit.

Donitsit donitsipellillä

Vinkki: Tässä kuorruteainesten määrät on puolitettu, jotta on saatu kahdenlaisia donitseja. Voit kokeilla kuorrutteeseen muitakin rakenteeltaan Omarin ja Hopeatoffeen kaltaisia toffeemakeisia.

15-19 kappaletta

  • Taikina:
  • 75 g voita
  • ¾ dl fariinisokeria
  • ¾ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 ½ dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • 200 g sitruunarahkaa
  • 1 ½ dl kevytkermaa tai täysmaitoa
  • Kuorrute:
  • n. 225 g toffeemakeisia (Omar tai Hopeatoffee)
  • ½ dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • Koristelu:
  • 30 g valkosuklaata
  • nonparelleja


  • Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta, sitruunarahkaa ja kermaa. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikinasta rinkulat pellin koloihin.
  • Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa donitsit vuoasta ja paista loput taikinasta samaan tapaan. Voitele vuoka paistokertojen välissä. Anna donitsien jäähtyä ennen koristelemista.
  • Kuorrutteen voi tehdä joko Omar- tai Hopeatoffee-makeisista. Laita kuorruteainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes toffee on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa kylmässä vesihauteessa (tai viileällä parvekkeella), jotta seos muuttuu paksummaksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, sitä voi lämmittää uudelleen.
  • Lusikoi kuorrutetta donitsien päälle yksi kerrallaan. Siirrä heti ritilän päälle jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy nopeasti. Ritilän alle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta mahdolliset kuorrutepisarat eivät sotke jääkaappia.
  • Anna kuorrutteen jähmettyä noin tunti ennen koristelemista. Laita valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje toinen pää huolellisesti pussinsulkijalla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Laita pussi kuumaan veteen ja odota, kunnes suklaa on sulanut. Suklaan voi sulattaa myös mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W).
  • Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Pursota valkosuklaasta raitoja donitsin päälle. Ripottele samantien pinnalle nonparelleja, sillä valkosuklaa kovettuu nopeasti. Säilytä donitsit jääkaapissa.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat