12.02.2015   25 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Klassikot,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Tiikerikakku


Yksi merkittävä resepti on blogista tähän saakka puuttunut: perinteinen tiikerikakku on loistanut poissaolollaan. Liekö tähän yhtenä selityksenä se, että tiikerikakun kuuluu olla äidin leipomaa? Äidin leivonnaisista ja niihin liittyvistä lapsuusajan muistoista kun parhaiten mieleeni on jäänyt juuri tiikerikakku, vastaleivottuna ja vielä lämpimänä (toki äidin kahvikakuista on mainittava myös kardemummakakku, maustekakku ja pähkinäsuklaakakku). Kyllä kakku maistui lapsena ihanalle maidon kanssa nautittuna. Jos joskus, niin nyt noudatin ohjetta tipitarkkaan. Hyvää se oli - ei äidin leipoman veroista, mutta toi pintaan muiston onnellisesta lapsuudesta ja kiitollisuuden rakastavista vanhemmista.

Vinkit:

  • Tiikerikakku on parhaimmillaan vastaleivottuna. Parin päivän sisällä sen rakenne muuttuu kuivakkaaksi.
  • Kakun keskiosaa voi käyttää tarjoiluastiana vaikkapa pehmoisille vaahtokarkeille!


Taikina:

275 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
4 munaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 ¼ dl kermaa
½ dl kaakaojauhetta

Lisäksi:

Iloleipurin sydänvuoka (tilavuus 2,4 l)
tomusokeria
(vaahtokarkkeja)


Voitele ja korppujauhota vuoka.

tiikerikakku-vaihe

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa.

Erota taikinasta kolmannes ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe.

tiikerikakku-vaihe-2

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Levitä päälle tumma taikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta. Työnnä kaksi haarukkaa V:n muotoisessa asennossa kakun pohjaa kohti niin, että haarukoiden terät kohtaavat vuoan pohjalla. Vedä samaa reittiä takaisin ylös. Irrota kiinni tarttunut taikina haarukoista ja etene näin vuoan ympäri. Tasoita pinta.

tiikerikakku-vaihe-3 tiikerikakku-vaihe-4
tiikerikakku-vaihe-5 tiikerikakku-vaihe-6

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella uunista ja vuoasta riippuen, joten tarkista kypsyys puutikulla. Kakku on kypsynyt, jos taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Siivilöi jäähtyneen tiikerikakun pinnalle tomusokeria.

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
99 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit