14.12.2009   40 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kahvikakut
Erityisruokavaliot: -

Maustekakku


maustekakku1maustekakku3maustekakku4

Ei tulisi mieleenikään tehdä maustekakkua muulla kuin tällä äidin reseptillä. Maustekakku on niin perinteinen, että koristelussa voi ottaa vähän kokeellisemman linjan. Juhla-asuun pukeutunut kahvikakku kilpaileekin täytekakun kanssa kahvipöydän kuninkuudesta.

Sokerikreemin ohje on mukana marsipaania varten. Sipaisu kreemiä toimii tarttumapintana marsipaanille ja pitää kuorrutteen hyvännäköisenä. Kuorrutetun kahvikakun säilytys jääkaapissa ilman kupua.

150 g voita tai margariinia (tai 1 ½ dl öljyä)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaviiliä tai hapanta kermaa

Sokerikreemi:
50 g margariinia
2 dl ruokotomusokeria (tavallinenkin käy)
½ rkl vettä

Kuorrutus:
400 g punaista marsipaania
punaista kimallesuihketta

Koristeet:
lumihiutaleet


Sulata margariini ja nosta se jäähtymään.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt margariini (tai öljy) ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1 ½ l).

Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 min. Kumoa ja anna jäähtyä.

maustekakku_1

Notkista margariini vatkaimella ja sekoita joukkoon pienissä erissä ruokotomusokeria. Lisää lopuksi vesi. Sivele kreemi kakun pintaan.

maustekakku_2

Kauli marsipaani 2-3 mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tarkemmin kahvikakun marsipaanikuorrutusta on ohjeistettu appelsiinikakun kohdalla.

maustekakku_3 maustekakku_4
maustekakku_5 maustekakku_7

Suihkuta pintaan punaista helmiäissuihketta ja koristele pikeeristä tehdyillä lumihiutaleilla. Kierrä kakun alareunaan koristeeksi kaunis silkkinauha.

maustekakku_8

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
25 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-mervi

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Välipalakakku
    nalamuru: Niina Kahila: hyvä huomio sinulta että vauvan hedelmä soseissa saattaa olla lisättyä sokeria, mutta ei toki kaikissa ole riippuu niin…
  • Välipalakakku
    Niina Kahila: Heippa. Mietin vaan lukiessa reseptiä että siinä korostetaan sen terveyttä, mutta oletko kiinnittänyt huomiota siihen, että vauvan hedelmäsoseessa on lisättyä…
  • Bataatti Skagen
    soja: mietin että mahtaako peruna ehtiä paahtimessa kypsyä? olisi kiva kuulla sininen miten käy jos testaat
  • Key Lime Pie á la Kinuskikissa
    soja: sokeriruusu, voi olla että tosiaan rasvanimu kyky on erilainen. Itse tein äskettäin ensimmäisen kerran gluteiinittomista kekseistä juustokakun pohjan, se sattui…
  • Bataatti Skagen
    Satu Immonen: Kestääkö bataatti rapsakkana, jos tekee etukäteen valmiiksi. Synttäritarjoiluja mietin, mutta pehmeneekö bataattiviipale jääkaapissa täytteen vuoksi?

Kumppanit