14.12.2009   40 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kahvikakut
Erityisruokavaliot: -

Maustekakku


maustekakku1maustekakku3maustekakku4

Ei tulisi mieleenikään tehdä maustekakkua muulla kuin tällä äidin reseptillä. Maustekakku on niin perinteinen, että koristelussa voi ottaa vähän kokeellisemman linjan. Juhla-asuun pukeutunut kahvikakku kilpaileekin täytekakun kanssa kahvipöydän kuninkuudesta.

Sokerikreemin ohje on mukana marsipaania varten. Sipaisu kreemiä toimii tarttumapintana marsipaanille ja pitää kuorrutteen hyvännäköisenä. Kuorrutetun kahvikakun säilytys jääkaapissa ilman kupua.

150 g voita tai margariinia (tai 1 ½ dl öljyä)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaviiliä tai hapanta kermaa

Sokerikreemi:
50 g margariinia
2 dl ruokotomusokeria (tavallinenkin käy)
½ rkl vettä

Kuorrutus:
400 g punaista marsipaania
punaista kimallesuihketta

Koristeet:
lumihiutaleet


Sulata margariini ja nosta se jäähtymään.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt margariini (tai öljy) ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1 ½ l).

Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 min. Kumoa ja anna jäähtyä.

maustekakku_1

Notkista margariini vatkaimella ja sekoita joukkoon pienissä erissä ruokotomusokeria. Lisää lopuksi vesi. Sivele kreemi kakun pintaan.

maustekakku_2

Kauli marsipaani 2-3 mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tarkemmin kahvikakun marsipaanikuorrutusta on ohjeistettu appelsiinikakun kohdalla.

maustekakku_3 maustekakku_4
maustekakku_5 maustekakku_7

Suihkuta pintaan punaista helmiäissuihketta ja koristele pikeeristä tehdyillä lumihiutaleilla. Kierrä kakun alareunaan koristeeksi kaunis silkkinauha.

maustekakku_8

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
25 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
kinuskikissa-kesäkuu2016

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Toffe
    maris: Hei Toffe! Oli todella mielenkiintoista ja mukavaa lukea esittelyäsi. :) Täytyy nyt heti sanoa, että minun piti viime jouluksi…
  • Toffe
    Kinuskikissa: Tervehdys Toffe! Sinut tunnetaan täällä Kinuskiyhteisössä näyttävistä leivonnaisista. Resepteissäsi on aina erityistä jujua ja ajatusta mukana. On helppo yhtyä tuohon…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: inkkarikettu: minä taas aprikoin, jäikö maku liian laimeaksi, kun kakun nimi kuitenkin lupaa ruusua. Ei siis ainakaan näinpäin. :) Ruusussa…
  • Pulled pork -voileipäkakku
    Kinuskikissa: isrik: kyllä se varmasti onnistuu. En näe tässä mitään pakastuksen kannalta herkkää ainesosaa. Kinkkukuorrutteen tekisin vasta sulattamisen jälkeen.
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    Kinuskikissa: maris: olipa hienoa kuulla! Taas yhden ohjeen "pakastuskelpoisuus" todennettu. Kiitos tiedosta ja erittäin mieltä lämmittävästä palautteesta. :)
  • Kesän hillotrio
    Kinuskikissa: Riitta: ragni antoikin sinulle jo linkin Dansukkerin sivuille. Käytännössä säilyvyyteen vaikuttaa moni seikka, mm. oikeaoppinen purkittaminen ja sokerin määrä. Itse…
  • Toiveet ja kehitysehdotukset
    Ari Pekka Virtanen: just toi mä mustin väärin kiitos
  • Brownies-pohja
    Kinuskikissa: maris: hyvä ajatus! :)
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    Kinuskikissa: piiku74: uskoisin, että kumoamistekniikkakin onnistuu. :)

Kumppanit