Kategoria: Joulu,  Kahvikakut 14.12.2009   38 kommenttia

Maustekakku


maustekakku1maustekakku3maustekakku4

Ei tulisi mieleenikään tehdä maustekakkua muulla kuin tällä äidin reseptillä. Maustekakku on niin perinteinen, että koristelussa voi ottaa vähän kokeellisemman linjan. Juhla-asuun pukeutunut kahvikakku kilpaileekin täytekakun kanssa kahvipöydän kuninkuudesta.

Sokerikreemin ohje on mukana marsipaania varten. Sipaisu kreemiä toimii tarttumapintana marsipaanille ja pitää kuorrutteen hyvännäköisenä. Kuorrutetun kahvikakun säilytys jääkaapissa ilman kupua.


150 g margariinia (tai 1 ½ dl öljyä)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kermaviiliä tai hapanta kermaa

Sokerikreemi:
50 g margariinia
2 dl ruokotomusokeria (tavallinenkin käy)
½ rkl vettä

Kuorrutus:
400 g punaista marsipaania
punaista kimallesuihketta

Koristeet:
lumihiutaleet


Sulata margariini ja nosta se jäähtymään.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt margariini (tai öljy) ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1 ½ l).

Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 min. Kumoa ja anna jäähtyä.

maustekakku_1

Notkista margariini vatkaimella ja sekoita joukkoon pienissä erissä ruokotomusokeria. Lisää lopuksi vesi. Sivele kreemi kakun pintaan.

maustekakku_2

Kauli marsipaani 2-3 mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tarkemmin kahvikakun marsipaanikuorrutusta on ohjeistettu appelsiinikakun kohdalla.

maustekakku_3 maustekakku_4
maustekakku_5 maustekakku_7

Suihkuta pintaan punaista helmiäissuihketta ja koristele pikeeristä tehdyillä lumihiutaleilla. Kierrä kakun alareunaan koristeeksi kaunis silkkinauha.

maustekakku_8

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

20 arvostelua, keskiarvo 4,20 tassua
Loading ... Loading ...