17.06.2020   2 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä,  Kevyet herkut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Terveellinen mansikkasorbetti


Vinkki:

Meillä tehosekoitin surruttaa päivittäin erilaisia terveellisiä välipaloja. Pakastemarjat kuuluvat olennaisesti smoothieisiin, mutta mitäpä jos antaakin niille pääroolin? Silloin syntyy taivaallista sorbettia, jonka rakenne muistuttaa pehmistä. Makeuttajana toimii banaani ja nesteeksi riittää vesi – sen tarkoitus on vain auttaa aineksia pyörimään blenderissä. Mansikoiden tilalla käy muukin pakastettu marja tai hedelmä. Mutta tähän palaankin sitten myöhemmin toisen reseptin myötä. 🙂

n. 1 litra

Ainekset:
2 kypsää banaania
500 g jäisiä mansikoita
1 ½ dl kylmää vettä

Lasien koristeluun:
1 liivatelehti
3 rkl vettä
sarviorvokkeja (tai muita syötäviä kukkia)


Jos haluat tehdä laseihin orvokkikoristelun, toimi seuraavasti. Nosta etukäteen lasit jääkaappiin – hyytyminen tapahtuu kylmää lasinpintaa vasten nopeammin. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liotettu liivate. Yhdistä lopun, kylmän veden kanssa. Kasta orvokki liivateveteen ja paina lasin sisäpintaan kiinni. Pidä lasia kallellaan ja annostele päälle muutama tippa liivatevettä. Laita lasi kyljelleen jääkaappiin ja odota hetki, jotta kukka hyytyy kiinni. Lisää päälle lisää liivatevettä sen verran, että orvokki peittyy. Hyydytä uudelleen jääkaapissa. Tämän jälkeen lasit voi nostaa pystyyn.

Laita tehosekoittimeen banaanit ja jäiset mansikat. Lisää vettä sen verran, että saat blenderin pyörimään. Anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja kuohkeaa. Tarjoile heti tai kaada jäinen massa vuokaan ja laita nopeasti pakastimeen. Nauti lusikoiden tai hieman sulaneena pillin avulla.

Valmistusaika: 10 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Terveelliset herkut

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat