01.10.2008   107 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut

Taivaallinen mokkakakku


espressokakku1espressokakku2espressokakku3

Tällä nimellä reseptiarkistoistani löytyy juustokakku, jota olen pariinkin otteeseen syönyt kummitätini tekemänä. Ensimmäisellä kerralla maku vei suunnilleen jalat alta - osui täydellisesti minun mieltymyksiini ihanalla kahvin aromillaan. Tämä ohje on muunnelma tuosta alkuperäisestä reseptistä enkä usko, että tämä versio tuo syöjän yhtään lähemmäs maankamaraa. 😉

Halusin kakkuun kaksi lisäelementtiä: maltillisesti daim-murskaa ja täytteen joukkoon kahvinmakuisia sattumia. Idea näistä sattumista tuli kummitädiltäni, joka oli ilmeisesti puolivahingossa sekoittanut kahvin vaahtoon hieman suurpiirteisesti. Lopputulos oli mielestäni paljon parempi kuin maultaan ja rakenteeltaan täysin tasainen täyte. Yritin sen jälkeen samaa huolimatonta sekoitustyyliä, mutta en onnistunut samalla tavalla. Siitä sitten päädyin tällaiseen kiisseliratkaisuun, jossa Daim-murskakin tuli mukaan kuvioon.

Koristelussa kokeilin suklaakuorrutteen vaahdotusta, mutta hieman laimein tuloksin. En antanut kuorrutteen olla jääkaapissa ilmeisesti riittävästi tai sitten en vatkannut sitä tarpeeksi kauan. Vaahto oli melko löysää eikä siitä saanut kunnolla kukkia pursoteltua. Muutama yritelmä pääsi kuitenkin kakun päälle.

Vinkki: Rouhi kahvikiisselin joukkoon puolikas paketti Daimia.

Mokkakakku

Pohja:
keksipohja dominoista + 1 iso Daim-patukka

Kahvikiisseli:
2 dl kahvia
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa

Kahvitäyte:
6 liivatelehteä
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
½ dl kahvia

Koristelu:
rouhittua daimia
keksimurskaa


Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Valmista keksipohja ohjetta noudattaen, mutta lisäten keksimuruun Daim-murskan.

Keitä kahvi (yhteensä 2,5 dl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota kiisselistä 1 ¾ dl täyttövaihetta varten. Yhdistä loppu kiisseli tuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna kattilassa kahvi (½ dl) ja sulata liivatelehdet joukkoon. Lisää kahvi-tuorejuustoseokseen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.

Kokoa kakku kaatamalla vuokaan pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla joukkoon nokareita kahvikiisseliä. Säästä kakun pinnalle osa kahvikiisselistä. Saat kakulle näyttävän pinnan kun vedät lopuksi veitsellä kakun poikki, jotta kiisseli marmoroituu täytteen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
16 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat