13.12.2019   6 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kahvikakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Taatelikakku


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Taatelikakku on jouluisten kahvikakkujen kestosuosikki. Meillä se on aina kuulunut äitini vastuulle ja muistankin jo lapsuudesta erikoisen näköiset taatelipaketit, jotka odottivat pöydällä kakkuleivonnan alkamista. Sainkin nyt Kinuskiemolta reseptin käyttööni. Koska taatelit antavat kakkutaikinalle kinuskista makua, lähdin viemään makua vielä himpun verran lisää tuohon suuntaan. Käytin sokerina aromikasta fariinisokeria ja tomusokerikuorrutteesta tein kinuskin makuisen version. Mehevä ja maukas kakku säilyy ilman kuorrutusta jopa viikkoja (pidempi säilytys jääkaapissa). Kakku on myös erinomainen pakastettava, jolloin aatoksi saa taatusti tuoreen veroista tarjolle.

  • Taikina:
  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kinuskin makuinen kuorrute:
  • ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • ½ dl kuohukermaa
  • 25 g voita
  • ½ dl Dansukker Tomusokeria


  • Voitele reilun kokoinen (ainakin 2 litraa) rengasvuoka (laadukasta vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Voimakkaasti kuvioitu vuoka on helpointa voidella voisulalla pullasudin avulla.
  • Paloittele tiiviiksi puristettu taatelikuutio kattilaan. Käytä vajaan 2 litran kokoista teräskattilaa, jota voit käyttää myös vatkauskulhona. Lisää vesi ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet lähes sosemaiseksi. Sekoittele varsinkin loppuvaiheessa, jotta sose ei pala pohjaan.
  • Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka tämän jälkeen sekoittamista vatkaimella. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen irrottamista. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
  • Mittaa kuorrutteen fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu sakeammaksi. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri ja sekoita huolellisesti, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta kakun päälle. Jos kuorrute on juoksevaa, anna sen jäähtyä rauhassa. Mikäli kuorrute muuttuu liian paksuksi, sitä voi notkistaa uudelleen lämmittämällä.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
16 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat