
Tämä oli toinen täytekakuista, jonka tein ystäväni 30-vuotisjuhliin lokakuun alussa. Voi sitä sähläyksen määrää, mitä tämän kakun kuorruttaminen oli! Tämä oli minun kinuskikouluni ja toivottavasti oppivelvollisuus tuli nyt suoritettua. Ensimmäinen kinuski onnistui muuten hyvin, mutta kuten kinuskiohjeessa mainitsinkin, voin lisääminen valmiiseen kinuskiin oli vikatikki. Tiedetään, kyllä sen pitäisi onnistua, mutta ehkä sekoitin voin huonosti kiirehtiessäni kinuskia kakun päälle ja pinta jäi kostean näköiseksi. Enpä tiedä, uskallanko enää toiste ottaa samaa riskiä, sellaiset oppirahat tuli maksettua.
Lähdinpä sitten keittelemään uutta kinuskia. Kuohukerma oli jo käytetty, joten tein kinuskin varakermaani, Flora Vispiin - virhe! Kinuski näytti erilaiselta jo valmistuessaan, mutta koko totuus paljastui vasta kakun päällä: tuskin palaakaan olisi voinut kakusta leikata ilman koko helahoidon totaalista mössöytymistä, niin sitkeää siitä tuli. Nyt saldo oli siis kaksi epäonnistunutta kinuskikerrosta päällekkäin, paremminkin olisi voinut mennä. Ei auttanut kuin kuoria kinuskit kakun päältä. Samalla kakusta kuoriutui osa päällimmäistä pohjakerrosta eikä uuden kinuskin laittaminen tähän epätasaiselle pinnalle ollut enää mahdollista. Tässä vaiheessa oli suoriuduttava kauppaan ostamaan yksi valmis kakkupohja ja lisää kuohukermaa uuteen kinuskiin. Päädyin korottamaan kakkua kolmannella täytekerroksella, mikä oli loppupeleissä hyvä ratkaisu, sillä koko kakku teki siitä huolimatta kauppansa. Viimeinen kinuski onnistui nappiin, vihdoin! Vaikeudet unohtuivat, kun kakku oli lopulta pursotuksineen valmiina edessäni ja pystyin olemaan näkemääni tyytyväinen.
Pihlajanmarjat on pyöritelty keltaisella ja punaisella pastaväreillä värjätystä marsipaanista ja aseteltu vierekkäin ja päällekkäin tertuksi. Lehdetkin ovat itse värjättyä marsipaania. Ne on tehty ruusunlehtimuotilla. Venytin lehteä hieman pituussuunnassa, jotta sain siihen enemmän pihlajanlehden muotoa.
Kakkupalasta minulla ei ole kuvaa, mutta täyte on samaa kuin omassa 30-vuotiskakussani.
Appelsiini-kinuskikakku
Pohja:
5 munan sokerikakkupohja + 1 valmispohja
Kostutus:
appelsiinisäilykkeen sokeriliemi
Täyte:
appelsiinitäyte: tuorejuusto-kermatäyte ja appelsiinimurska
Kuorrutus:
kinuski
Koristelu:
kermapursotukset, mallit: aallot kakun päällä ja pienet laineet
pihlajanmarjakoristeet marsipaanista
ANILE:
Ei tarvitse valella eikä silotella. Kinuski suoraan kakun päälle vaan. Ja ei kun herkuttelemaan. 🙂
Onko tämä kakku valeltu ennen (kinuskin kaatamista päälle) jollain tuorejuustolla? Vai eikö edes tarvitse ”sileyttää” kakun pintaa…
Kiitos vastauksesta jo valmiiksi 🙂
Okei. Kiitos vastauksestasi 😉
ANILE:
Appelsiinitäytteen sivulla on linkki täytteiden soveltamisohjeisiin. Tuossa linkissä oli tieto, että täyteannos on kakun yhteen väliin, mikäli ei nimenomaan toisin mainita. Eli kaksinkertainen annos, jos kahteen väliin olisi tarkoitus. 🙂
Halusin kysyä, että tuleeeko appelsiinitäyte kaksinkertaisena kakussa? 🙂
Hei!
Kinuskin teosta olisi kysymys. Valmistin kinuskikuorutteen täytekakun päälle suhteessa 1,5dl kuohukermaa + 1dl tavallista sokeria + 1/2dl fariinisokeria.. lopuksi heitin sekaan nokareen voita. Kuorruttaminen onnistui loistavasti mutta kun kakkua alettiin leikata, eipäs se kinuski mihinkään leikkaantunutkaan vaan oli kovaa kuin mikäkin!
Mitä siis tein väärin?? Keitinkö liikaa vai oliko tuo sokerien yhdistely se kovettava tekijä? olipas aika noloa 😀 mutta hyvät naurut siitä saatiin aikaan 😉
Hei! Haluaisin hyödyntää tätä kaunista koristelua n. kahden viikon päässä olevissa juhlissa. Pikkaisen neuvoja kaipaan, eli miten tuo vihreän sävy on saatu aikaan, onko siinä vähän ruskeaa väriä seassa vai löytyykö sille kokonaan oma pastaväri? Ja onko lehdet kasattu vasta kakun päällä vai etukäteen, ja kuinka paljon etukäteen ne tulisi tehdä? Kiitos ihan hirveästi jos ehdit vastaamaan! 🙂 Ihailen työtäsi ja ennen kaikkea taitoasi.
Nyt on kakku tehty, ja myöskin syöty. Aivan ihanaa tuli, laitoin väliin banaania, omenasosetta, kermistä ja rahkaa. Kinuski onnistui just tosi hyvin, oli pehmeä leikata mutta jähmettyi silti hyvin =) Kiitokset tosi hyvistä ohjeista (ja tsemppauksesta), ilman en olis onnistunut. Innostuin tuosta niin, että varmaan alan tehdä kakkuja sukulaisille, naapureille, naapurien kissoille, koirille jne.. 😉
Inna: onnea ensimmäisen kakun tekoon, siitä se lähtee! Luethan kinuskiohjeen tarkasti. Itse laittaisin kakun väliin noiden hedelmien lisäksi myös jotain vaahtoa, ihan vaikka kermistä. Valkosuklaapursotukset on ok.
Huhhuh. Ihan alkoi hirvittää, kun mietin, miten käy kun alan kinuskia keitellä. Kakkusi ovat niin hienoja, etenkin tämä kinuskikakku inspiroi minua suunnittelemaan ihan oman kakun tekemistä. En ole koskaan kinuskia keitellyt, enkä myöskään tehnyt ihan kokonaista täytekakkua itse alusta loppuun saakka. Ajattelin täyttää kakun jotenkin hedelmäisesti, varmaankin banaanilla ja ananaksella. Mitä luulet, näin ”kinuskiasiantuntijana”, miten mahtavat maut toimia yhdessä? Toivon tosiaan, että kinuskiohjettasi noudattamalla saisin onnistuneen lopputuloksen =) Kuorrutukseen suunnittelin valkosuklaapursotuksia, ei niiden ja kinuskin kanssa liene mitään ongelmaa jos jähmettyneelle pinnalle pursotan, vai?
elina: Kakunkuorrutteet-osiossa on oma ohjeensa marsipaanilla kuorruttamisesta. 🙂
miten saat kakun reunat suoriksi kun laittaa siihen päälle marsipaania? itselläni tulee aina vekkejä, eikä ne suoristu mitenkään. :)hienot sivut !
vilma: kiva! Toivottavasti mummi tykkää! 🙂
ihana kakku! varmaan hyvää! voisi kokeilla tehdä tuo kakku mummin 80v juhliin! 🙂
Mia: kiva, tehdään näin!
Kiitos, yritän tässä joku kerta ottaa aikaa itselleni jotta saan tutkailtua 🙂 jos päädyn tekemään jonkun kakuistasi niin laittelen sulle kuvia sitten, jos onnistui 😀
Mia: paha sanoa mikä olisi erityisen halpa kakku. Olen muutenkin niin huono noita hintoja muistamaan ulkoa. Kannattaa tutustua tuolla täytteet-osiossa oleviin resepteihin ja tiirailla koristeluideoita blogista löytyvistä täytekakuista.
Jälleen piipahdan täällä.. mull olis sellanen bropleema, kovasti haluaisin tehdä tälläisen erikoisen kakun (täytteill yms ei hirveemmin väliä kuhan ei kovin suklainen olis) mieheni 21v syntymäpäiville.. ja budjettini ei voi olla kovin suuri.. joten voitkohan neuvoa tai olisko sinulla mitään sopivaa halvan kakun ohjetta? en aina viitsisi tehdä sitä perus hillo/banaani/kermavaahto kakkua 😀 kiitos etukäteen jos pystyt auttaa!
Kiitos kiitos! 🙂
Aivan ihanat kakut , miten ihmeessä osaat loihtia tuollaisia luomuksia. Eihän noita voi syödäkään kun ovat niin kauniita.
Kiitos paljon viestistäsi Jenny! 🙂
Tosi kaunis kakku! Nuo pursotukset on aivan mahtavat. Tulin täältä etsimään vinkkiä kinuskikakkuun, sillä semmoinen pitäisi tehdä viikonlopuksi. Luulenpa, että selkeiden ohjeidesi ansiosta onnistun tai ainakin pidän peukkuja pystyssä! 😀
Maarit: tosi kiva kun kerroit, kiitos!
Isänpäiväksi tein tämän kakun ja onnistui hienosti kinuskin keittoa myöten ! tasan sen 20 min. keitin ja hyvä tuli sekä leikkautui hyvin. Täyte oli kivan raikas. Mies, anoppi ja lapsetkin tykkäsivät. Teen toistekin !
Kiitos teille Kannat kattoon ja Seija!
Olipa mahtavan makea sivu näin aamutuimaan mutta en voi muuta kuin ihailla näitä sinun taideteoksiasi.Todella hienoja,voi sitä tuskaa kuka joutuukaan aloittamaan aina tuon kakun,varmasti sama tunne kuin vetää ensimmäinen viiva aivan tyhjään kirjaan.Mukavaa Syksynjatkoa sinulle.
Komeannäköinen kakku. Ja suuri kiitos, että jaksat laittaa selostukset mokista. Ilman virheitä ei paljon oppimista tapahtuisi ja näin voi nyt (ehkä) itse välttää samat kompastuskivet.
Kiitos Mia! Ja tunnelmallista Joulun odotusta sinnekin!
Sulla on kyll kauniit sivut ja herkullisia ohjeita. Voisin laittaa kyll linkkisi sivullenki jotta muutkin huomaavat! Ties vaikka jos joskus myös muutamaa ohjettaa kokeilis. Mukavaa Joulun odotusta sinne!
Kiitos, Edina!
Aivan ihana! Heti tuli vesi kielelle, vaikka en yleensä niin kinuskikakuista välitä kun ovat niin hirmu makeita… =) Nuo pihlajanmarja-koristeet ovat kyllä upeita. Mietinkin heti että miten olit nuo lehdet tehnyt, mutta selvisi sekin kun vähän pidemmälle luki. =)
Kiitos Katri!
hanna: ehkä lähempänä 7 munaa. Mutta täyte on ihan ok pienempäänkin pohjaan.
Eli kakku on n. 6 munan kokoinen??
Voi vitsi! Vähänkö on upean näköinen kakku! Tosi syksyinen. Näyttää tosi raikkaalta pihlajanmarjoineen, vaikka lopputulos onkin varmaan aika makoisa!
Ja kappas, niinpäs olikin. Innossani varmaan ohitin sen tiedon 🙂
Kiitos teille kaikille, olette tosi ystävällisiä!
Tyllasta kyselijät, Maire ja Heini + muille infoksi tulevaa varten: kaikki on kerrottu pursotusmallistossa. Jos käytän uusia tylloja tai pursotusmalleja, päivitän ne aina sinne. Eli siis Städter 14 mm oli käytössä.
Aivan ihkuihana kakku. Kaunis on kuin karamelli!
Onnea sulle iloinen leipoja.olet mahtava kakkumestari.Vesi valuu kieleltä jo katsellessa ja menis varmaan päivä-kaksi ennenkuin raskisin aloittaa tuotakin kaunista Pihlajanmarja kakkua ja varmaan kuvaasin pariin kertaan ympäri senttisentiltä ennen aloitusta. Itsellä peukalo keskellä kämmentä ei onnistu. Toivon sulle hyvää jatkoa ja katselen sivujasi ihaillen kelloon katsomatta aikaa siinä menee.
Voi jestas miten upea!!! 🙂 aivan ihana. Kehusanat ei riitä! hitsit tuota kinuskikokemustasi, minä aina jännään kinuskin kanssa enkä muuten ole sitä tehnytkään kuin kolmesti… jokin siinä vaan jännittää aina.
Upean lopputuloksen sait kaikista kommelluksista huolimatta aikaan!
Minäkin utelen samaa kuin maire, eli millä tyllalla pursottelit? tosi hienoa ja tasaista jälkeä!
Hheeei! Pistäydyin kattomassa että mitäs uutta täältä löytyykään.. Ihanat nuo sun pursotukset! Siis niin tasaset ja nätit. Itekki pääsen tekee viikonloppuna kakkuja ja ties mitä äitini valmistujaisiin. Arvaa syyhyääkö sormet siihen hommaan. 😀 Ja aivan varmasti tulen täältä kattelemaan ideoita niihin kakkuihin ym.
Voi mielettömyys näitä sinun tekemiä kakkuja =) Tämäkin niiin siisti ja K-A-U-N-I-S! Mahtavaa jälkeä! Olet huipputaitava =)
Voih, miten herkullisennäköinen kakku! *slurps* Varmasti meni kuin kuumille kiville! Ja nuo ihanan oranssit marsipaani-pihlajanmarjat kakun kruununa! Hyvähyvä 🙂
Onpa kaunis! Ihanan runsaat pihlajanmarjatertut ja upeat pursotukset:)
Ompa hieno! Millä pursotit kermat? Suunnittelen sun innoittamana reissua Piece of Cakeen. Jos sieltä joku muotti ja tylla löytyis 😀
Jopas oli hankalat vaiheet kakulla =o) Lopputulos on erinomaisen kaunis yksinkertaisuudessaan. Marjatetrut ovat upeat ja reunapursotukset tyylikkäät!
Jollei ihminen tee mokia niin ei se ole ihminen. Siitä lähetään. Hieno kakku enikeis 🙂 Ja aina oppii uutta vai mitä? 😀 Kummasti noi pieleen menneet jää muistoihin, ja niistä jopa oppii 🙂
Kiitti kaneli! Tämän kakun tekeminen oli tosi hyödyllinen ja opettavainen kokemus. Kiva, että tykkäsit! 🙂
Suuret kiitokset vielä vaivannäöstäsi, tämä kakku oli aivan ihanaa. 🙂
Enpä arvannut mikä työ sen tekemisessä oli ollut, mutta voin sanoa että lopputulos oli todella kaunis ja maistuva. 😀