Ystävänpäivä lähestyy ja se on tärkeän muistamisen paikka. Ystävää voi muistaa kortilla, tekstiviestillä, kukalla, suklaalla tai vaikka itse tehdyllä leivonnaisella. Itse tunnen valtavaa kiitollisuutta ystävistäni. Silloin tällöin on hyvä sanoin tai teoin viestittää: olet minulle tärkeä.

Moni meistä on myös suklaan ystävä. Silloin nämä leivokset ovat juuri sinulle. Nämä ovat hyvin helppoja valmistaa. Pähkinäsuklaavaahto on pursoteltavuudeltaan kuitenkin sen verran löysää, että pakastinta tarvitaan kahteen vaiheeseen: ennen pursotusta ja pursotuksen jälkeen. Itse jätin leivokset pakkaseen testatakseni, miten ne siihen suhtautuvat. Paremmin kuin hyvin! Otin leivokset jäisinä jääkaappiin ja pursotus säilyy priimana senkin jälkeen, kun leivokset olivat jo sulaneet jääkaappilämpötilaan. Sopivat siis loistavasti myös ystävien yllätysvierailuihin.

Näitä oli muuten kiva puuhastella lastenkin kanssa, vinkkinä vaan ”lapsellisille” leivontaharrastajille. 4-vuotiaat leipurikokelaat taisivat pursotusvaiheen tosi hyvin. Terveiset vaan pienille apureilleni! 🙂