23.04.2020   12 kommenttia Kategoria: Leivontahaasteet,  Pullat, munkit ja donitsit,  Vappu
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Suolakinuskidonitsit (uunissa ilman donitsivuokaa)


Donitsit kuuluvat vappuun ja moneen muuhun juhlaan. Niitä voi tehdä erilaisilla tavoilla – tässä on yksi helpoimmista! Uppopaistamisen sijaan taikina paistetaan uunissa. Donitsivuokaakaan ei käytetä, vaan muffinssipelti riittää. Jos peltiä ei ole, taikinan voi paistaa pelkissä paperisissa vuoissa uunipellin päällä. Donitsimainen muoto tehdään matalaksi jätettyihin paistoksiin ”rei’ittämällä”.

Suolainen voikinuski kruunaa pehmoiset rinkulat. Voit myös kuorruttaa donitsit perinteisellä kermakinuskilla, jonka reseptin löydät täytettyjen donitsien kohdalta.

Tämä resepti on viikon toinen Kinuskikissan leivontahaaste. Lue ohjesivulta tarkemmin haasteiden ideasta ja miten olet mukana. Haasteresepteistä julkaistaan videot Instagramin tarinassa.

Vinkit:

  • Kokonaisuudesta tulee helposti liian suolainen, jos käytät suolaa kinuskin lisäksi myös pinnalla. Suosittelen valitsemaan jomman kumman suolaamiskeinon.
  • Tutustu muihinkin donitsiresepteihin ja hae vinkkejä eri makuisiin kuorrutteisiin!

n. 22 kappaletta

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Suolainen voikinuski:
100 g voita
1 dl fariinisokeria
⅓ tl suolaa
1 dl tomusokeria

Pinnalle:
nonparelleja, sulatettua suklaata tai sormisuolaa


Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa.

Laita taikinaa muffinssivuokiin vajaa puolet tilavuudesta (noin 1 cm:n kerros). Muffinssien tulee jäädä mataliksi. Paista 200 asteessa 12-13 minuuttia. Irrota muffinssit vuoista niiden ollessa vielä lämpimiä ja tee keskelle reiät pyöreällä tyllalla tai sormella painaen. Donitsimainen efekti syntyy, vaikka reikä ei ulottuisikaan pohjaan saakka.

Mittaa voi, fariinisokeri ja suola kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä (esim. 2 asteikolla 1-10), kunnes fariinisokeri on sulanut sen verran, että kiteitä ei ole näkyvissä (kts. video). Älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää tomusokeri. Sekoittele, kunnes kuorrutteen rakenne on tasainen. Jos rasvaa erottuu pinnalle, jäähdyttele kärsivällisesti.

Annostele kuorrutetta donitsien päälle. Anna valua myös keskellä olevaan koloon ja reunoille. Ripottele päälle nonparelleja tai sormisuolaa pinnan ollessa vielä hieman tahmainen. Jos käytät koristelussa sulatettua suklaata, odota kuorrutteen jähmettymistä (noin puoli tuntia huoneenlämmössä).

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
DonitsitUunidonitsit

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
33 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat