Syksy on täällä etelärannikolla vasta tuloillaan ja maisema on yhä varsin vihreä ja kesäinen. Olen syysihminen ja oikein odotan sitä, että syksyinen väriloisto valtaa luonnon. Tässä odotuksen tunnelmassa ideoin syksyisen juhlakakun, jonka koristelu on toteutettu brush-tekniikalla.

Olen tehnyt kakun kääretorttukakkuna eli se on ikään kuin iso pystyyn nostettu kääretortun pala. Näin ollen kakussa täytekerrokset ovat hauskasti pystyssä (auki leikattu kakku löytyy reseptin lopusta). Täytin kakun kreemillä, joka sisältää tukevan rakenteen takaamiseksi voita, mutta pääosassa on maustettu rahka. Voit käyttää siinä mitä makua haluat ja näin helposti muunnella reseptiä. Toisena täytteenä on ns. pikahilloke. Keittämisen sijaan sekoitin lakkasoseen joukkoon sokeria ja vaniljakreemijauhetta, jolloin siitä tuli kääretortun täytteeksi sopiva tahna.

Lakan tilalla voit käyttää muitakin marjoja ja pelata sopivan makeuden ja rakenteen aikaansaamiseksi sokerin ja vaniljakreemijauheen määrällä. Tällöin soseeseen kannattaa ensin lisätä vaniljakreemijauhe, jotta saat oikeanlaisen paksuuden. Vasta tämän jälkeen sokeri, sillä vaniljakreemijauhe lisää makeutta jo itsessään. Sokerin määrä riippuu sitten siitä, miten happamia marjoja käytät. Esimerkiksi vadelma voisi sopia tähän hyvin.

Kakun koristelun osa teistä ehti ehkä nähdä Instagramin live-lähetyksessä keskiviikkona. Jos missasit lähetyksen, ei hätää – tein siitä koosteen IGTV:seen.