22.06.2009   63 kommenttia Kategoria: Kahvikakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Suklaatiikeri


suklaatiikeri1suklaatiikeri2

Leivontaharrastajan iloksi ja houkutukseksi markkinoille on tullut viime vuosien aikana upeita erikoisvuokia. Lopputulos on kaukana perinteisestä kahvikakusta - parhaimmillaan matkalla kohti täytekakkua. Kakun muotoja voi korostaa esimerkiksi sokerikuorrutteella tai sulatetulla suklaalla tehtävillä pursotuksilla ja täydentää vaikkapa marsipaanikoristein.

Vuoan pintakäsittelystä riippuen korppujauhotusta ei välttämättä tarvita. Tämän Nordic Waren vuoan kanssa riitti pelkkä vehnäjauhotus. Vehnäjauhojen etu on kakun sileämpi pinta. Kuvioitu vuoka on haastava voideltava. Voitelu käy kuitenkin kätevästi pehmentämällä margariinia mikrossa sen verran, että voitelu onnistuu pullasudin avulla. Myös valmista juoksevaa margariinia tai vuokaspray'tä voi hyödyntää.

Mutta ei vaan se ulkonäkö vaan tietenkin myös maku. Ja minun makuuni kahvikakun pitää olla mehevä. Suklaa ei pahenna asiaa. 😉 Tässä käänteinen versio perinteisestä tiikerikakusta, valkoisella raidalla siis.

Suklainen tiikerikakku


Taikina:

100 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
350 g voita tai margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
2 dl kermaa
¾ dl kaakaojauhetta

Tomusokerikuorrute:
1 ½ dl mansikkatomusokeria
1 rkl vettä

Koristeet:
marsipaania, vihreää pastaväriä


Rouhi suklaat leipäveitsellä tai tehosekoittimessa. Pidä rouheet erillään toisistaan. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Erota taikinasta 2/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe ja tumma suklaarouhe. Sekoita toiseen osaan valkosuklaarouhe.

Voitele ja korppu/vehnäjauhota tilavuudeltaan n. 2,5 litran vetoinen vuoka. Lusikoi pohjalle puolet tummasta taikinasta. Levitä sen päälle vaalea taikina ja tämän päälle vielä loput tummasta taikinasta. Nostele taikinaa kahdella haarukalla vuoan pohjasta pinnalle päin. Tarkemmin asiaa on havainnollistettu Nougat-tiikerin ohjeen yhteydessä. Tasoita pinta.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 60 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.

Mittaa tomusokeri ja lisää joukkoon vesi. Sekoita tasaiseksi. Koristele kakun pinta tomusokerikuorrutetta pursottaen.

suklaatiikeri_1 suklaatiikeri_2
suklaatiikeri_3 suklaatiikeri_4
suklaatiikeri_5 suklaatiikeri_6
suklaatiikeri_7 suklaatiikeri_8
suklaatiikeri_9 suklaatiikeri_10
suklaatiikeri_11 suklaatiikeri_12

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
6 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvonta



Maaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat