26.11.2016   19 kommenttia Kategoria: Joulu,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Suklaamacaronit


suklaamacaronit-porot-3

Macaronit muuntautuvat värien ja makujen kautta erilaisiin sesonkeihin. Talviseen juhlakauteen sopii vaalean täytteen ja tummien kuorten yhdistelmä. Rohkaisuksi macaron-ensikertalaisille, että kyllä näissä haastavaksikin koetuissa leivoksissa voi onnistua, mutta sooloilu kannattaa unohtaa. Ainesten määrät ovat tarkkoja – siksi vastoin yleisiä periaatteitani ne on ilmoitettu grammoissa. Noudata niitä ja lue ohje huolellisesti!

Halusin hakea koristeluun vähän uudenlaista ideaa, mutta lopulta en osannut valita, kumman teeman toteuttaisin. Tein siis molemmat! Kultaisella kimallesuihkeella viimeistellyissä glamour-macaroneissa on luksusta ja selkeä juhlan tuntu. Nämä hupaisat poro-macaronit sopivat kepeämpään tilaisuuteen, kuten pikkujouluihin.

Vinkki: Halutessasi voit kiehauttaa Baileysistä alkoholin pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen voivaahtoon sekoittamista.

Poro-macaronit

30 kappaletta

Macaron-kuoret:
125 g mantelijauhetta
215 g tomusokeria
15 g tummaa kaakaojauhetta
100 g huoneenlämpöistä valkuaista
¼ tl suolaa
½ dl sokeria

Täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
¾ dl Baileysia

Koristeluun:
tummaa suklaata
valkosuklaanappeja
punaisia irtokarkkeja
suolarinkeleitä


Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi.

suklaamacaronit-vaihe

Laita valkuaiset kulhoon suolan kanssa. Vatkaa valkuaisia keskiteholla, kunnes ne ovat saaneet kuohkeutta. Jatka vatkaamista keskiteholla ja sekoita samalla joukkoon sokeri muutamassa erässä. Älä vatkaa kankeaksi, kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.

suklaamacaronit-vaihe-2 suklaamacaronit-vaihe-3

Siivilöi mantelijauheseos valkuaisvaahdon joukkoon muutamassa erässä välillä nuolijalla sekoittaen. Kaikkein karkein osa mantelijauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista) ei mene siivilän läpi, jätä se pois. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.

suklaamacaronit-vaihe-4 suklaamacaronit-vaihe-5

Laita taikina pursotuspussiin. Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä, noin kahden euron kolikon kokoisia kiekkoja. Taikina leviää hieman pursottamisen jälkeen.

suklaamacaronit-vaihe-6 suklaamacaronit-vaihe-7

Anna kuorten kuivua pellillä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia. Kypsennä uunissa 130 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta paistotuloksesta tulee tasainen. Huom! Uunien tehoissa on suurta vaihtelua varsinkin matalissa lämpötiloissa. Toiset uunit saattavat vaatia huomattavasti pidemmänkin paistoajan.

suklaamacaronit-vaihe-8 suklaamacaronit-vaihe-9

Anna kuorten jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.

Valmista kreemitäyte. Notkista pehmeä voi vatkaimella ja lisää tomusokeri muutamassa erässä. Sekoita joukkoon Baileys pieni määrä kerrallaan. Käytä kreemi samantien. Laita se pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Näin saat pursotettua kreemin siistimmin.

suklaamacaronit-vaihe-14 suklaamacaronit-vaihe-15

Pursota kreemiä macaron-kuoren sileälle puolelle. Paina toinen puolikas kanneksi.

Laita tumma suklaa pieneen pakastuspussiin, sulje huolellisesti pussinsulkijalla ja upota kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Pursota suklaasta pisteitä valkosuklaanappien keskelle. Liimaa silmät macaron-kuorien päälle suklaasulalla. Kiinnitä punaisia karkkeja nenän paikalle. Paina koristellut kuoret täytteen päälle. Riko suolarinkeleistä paloja ja työnnä ne täytteen sisään sarviksi.

suklaamacaronit-vaihe-10 suklaamacaronit-vaihe-13
suklaamacaronit-vaihe-20 suklaamacaronit-vaihe-22

Säilytä macaronit jääkaapissa. Tarjoile mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen!

suklaamacaronit-porot

suklaamacaronit-porot-2

Yhteistyössä Baileys

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Avainsanat:
Vehnätön

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat