23.12.2016   4 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Glamour-macaronit


suklaamacaronit-2

suklaamacaronit

Julkaisin pikkujouluaikaan suklaamacaronien ohjeen – silloin teemana oli Petteri Punakuono. Ajattomampi koristelu syntyy suihkauksella kultaa. Viimeistely antaa macaroneille luksuksen tunnun, mikä sopii esimerkiksi uuden vuoden juhlintaan.

Vinkki: Halutessasi voit kiehauttaa Baileysistä alkoholin pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen voivaahtoon sekoittamista.

30 kappaletta

Macaron-kuoret:
125 g mantelijauhetta
215 g tomusokeria
15 g tummaa kaakaojauhetta
100 g huoneenlämpöistä valkuaista
¼ tl suolaa
½ dl sokeria

Täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
¾ dl Baileysia

Koristeluun:
kultaista elintarvikesuihketta


Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi.

suklaamacaronit-vaihe

Laita valkuaiset kulhoon suolan kanssa. Vatkaa valkuaisia keskiteholla, kunnes ne ovat saaneet kuohkeutta. Jatka vatkaamista keskiteholla ja sekoita samalla joukkoon sokeri muutamassa erässä. Älä vatkaa kankeaksi, kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.

suklaamacaronit-vaihe-2 suklaamacaronit-vaihe-3

Siivilöi mantelijauheseos valkuaisvaahdon joukkoon muutamassa erässä välillä nuolijalla sekoittaen. Kaikkein karkein osa mantelijauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista) ei mene siivilän läpi, jätä se pois. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.

suklaamacaronit-vaihe-4 suklaamacaronit-vaihe-5

Laita taikina pursotuspussiin. Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä, noin kahden euron kolikon kokoisia kiekkoja. Taikina leviää hieman pursottamisen jälkeen.

suklaamacaronit-vaihe-6 suklaamacaronit-vaihe-7

Anna kuorten kuivua pellillä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia. Kypsennä uunissa 130 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta paistotuloksesta tulee tasainen. Huom! Uunien tehoissa on suurta vaihtelua varsinkin matalissa lämpötiloissa. Toiset uunit saattavat vaatia huomattavasti pidemmänkin paistoajan.

suklaamacaronit-vaihe-8 suklaamacaronit-vaihe-9

Anna kuorten jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen. Koristele puolet kuorista kultaisella kimallesuihkeella. Aseta kuoren pinnalle kakkupaperin reuna sabluunaksi ja suihkuta päälle väriä. (Poro-macaronien koristeluohjeen löydät alempaa.)

suklaamacaronit-vaihe-11 suklaamacaronit-vaihe-12

Valmista kreemitäyte. Notkista pehmeä voi vatkaimella ja lisää tomusokeri muutamassa erässä. Sekoita joukkoon Baileys pieni määrä kerrallaan. Käytä kreemi samantien. Laita se pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Näin saat pursotettua kreemin siistimmin.

suklaamacaronit-vaihe-14 suklaamacaronit-vaihe-15
suklaamacaronit-vaihe-16 suklaamacaronit-vaihe-17

Pursota kreemiä macaron-kuoren sileälle puolelle. Paina toinen puolikas kanneksi.

suklaamacaronit-vaihe-18 suklaamacaronit-vaihe-19

Säilytä macaronit jääkaapissa. Tarjoile mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen!

Yhteistyössä Baileys

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
41 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 13

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit