08.09.2014   9 kommenttia

Sonkku


sonkku

Nimimerkki:

sonkku

Kinuskileipomo:

sonkku -”Miekkiin halusin olla leipuri”

Kuka olet?

Olen kohta kolmekymppinen tuleva leipuri-kondiittori, joka rakastaa varsinkin lastenjuhlien järjestämistä. Mikään ei ole niin ihanaa kuin ilahduttaa pieni päivänsankari upealla kakulla ja kuulla lasten kommentit juhlien tarjoiluista.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Olen ollut leipomisessa äitini ja mummoni apuna jo siitä lähtien, kun opin istumaan, mutta innostuin leipomisesta vasta myöhemmin. Omille lapsille kakkuja tehdessä sain kipinän tähän ja siitä se on vuosien myötä yltynyt koko ajan. Lasten synttärijärjestelyt ovat vieneet mukanaan jo seitsemän vuotta. Joka vuosi tehdään näyttävämmät ja työläämmät tarjoilut kuin edellisenä vuonna.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon lähes päivittäin jotain; leipää tai sämpylöitä edes, jos ei muuta tule tehtyä. Innostun hyvin helposti ja kaappini pursuaa ideavihkojani, joihin olen suunnitellut juhlatarjottavia, kakun koristeita ym. ideoita, joita innostuessani tulee. Kun ideoita alkaa syntyä, niitä tulee niin paljon, että on vaikea valita mitä lähtee toteuttamaan. Riittää, että näen jonkin raaka-aineen, leivosvuokia tai vaikka vain kaulimen ja siitä alkaa innokas suunnittelu. Niinpä voi syntyä leipää tai vaikka kakku iltamyöhällä. 🙂

Suosikki raaka-aineesi?

Suosikki raaka-aineita on monta ja ne vaihtelevat, tällä hetkellä suosikkeja ovat turkkilainen jugurtti, erilaiset juustot ja sitruuna&lime.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Paras leivontamuistoni on jokavuotiset perinteeksi tulleet karjalanpiirakoiden leivontatalkoot joulun alla vanhempieni luona. Mukana ovat kaikki sisarukseni ja molemmat vanhempani, nykyisin myös omat ja sisarteni lapset sekä puolisoni ja sisarteni puolisot.

Äidille ja isille terveiset, että täällä odotetaan jo pulikka valmiina talkoita! 🙂

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Edesmenneen mummoni leipomat lanttukukot.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

7-vuotiaan tyttäreni ristiäiskakku epäonnistui jollakin ihmeellisellä tavalla; se näytti hyvältä uunista otettaessa, mutta kun aloin leikata sitä, se oli sisältä kuin pyyhekumi! En vieläkään tiedä, mikä meni vikaan. Onneksi ehdin tehdä uuden ja se onnistui. 🙂

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluaisin oppia tekemään kondiittorinsokerista koristeita puhaltamalla.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Kinuskikissan sivut on niin hyvät, etten keksi mitään kehitettävää, toivon vain, että sivujen toiminta jatkuu entiseen malliin ja että Kinuskikissan menestys jatkuisi ja tulisi vielä lisää hyviä kirjoja. 🙂 Tämä sivusto on luonut itselle uskoa omiin taitoihin ja uskallusta kokeilla omien reseptien kehittämistä, kiitos siitä teille!

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Jos olisit leivonnainen, mikä olisit ja miksi?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Suosikkini on lasten synttärikakut ja esittelen tässä poikani 5-vuotissynttärikakun. Kuten jo mainitsinkin rakastan lastenjuhlien järjestämistä ja sain tänä vuonna aiheeksi sankarilta Trash Pack -teeman. Valitsimme sankarin kanssa hahmot, joista lähdin suunnittelemaan ja tuloksena oli täytekakku hahmosta Putrid Boot ja voileipäkakku Scarred Caviar, mukaan pääsi myös Yuck yo kakun koristeeksi. Kakku löytyy leipomostani täältä:

www.kinuskikissa.fi/leipomot/sonkku/poikani-5-v-synttari-kakku