Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Sokerihuurrutettu puolukkapiiras

23.9.2009

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/09/sokeripuolukkapiiras1.JPG
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/09/sokeripuolukkapiiras1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/09/sokeripuolukkapiiras2-300x225.jpg
60 min Keskitaso 12 henkilölle 29

Avainsanat

MarjapiirakkaPuolukkapiirakka

Ainesosat

Puolukka/karpalo

Kategoriat

Helpot ja nopeatMakeat piirakatSyksy

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(3)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Puolukkapiirakka

Muunna reseptiämukaan.
12HENKILÖLLE 12 HENKILÖLLE
12 henkilölle

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

125 g voita tai margariinia

2 rkl kylmää vettä

Täyte

6 dl puolukoita

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl sokeria

Sokerihuurre

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

alumiinifolio   

undefined

Puolukkapiirakka

Muunna reseptiämukaan.
12HENKILÖLLE 12 HENKILÖLLE
12 henkilölle

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

125 g voita tai margariinia

2 rkl kylmää vettä

Täyte

6 dl puolukoita

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl sokeria

Sokerihuurre

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

alumiinifolio   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

POHJA.  Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa.

Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina ohueksi pinnaksi voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja 1 cm matkalta reunoille.

TÄYTE.  Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjaseos pohjan päälle.

Paista 250 asteessa 20 – 25 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun reunat ovat saaneet hieman väriä.

Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen sokerihuurruttamista.

SOKERIHUURRE.  Mittaa voi ja sokeri kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos karamellisoituu eli sokerista ja voista muodostuu vaihekuvan kaltainen tasaisena kupliva seos.

Älä keitä niin kauan, että voi alkaa muuttua vaaleanruskeaksi.

Anna lämmön tasaantua ja lusikoi sitten piiraan päälle.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/SW526.pngVärilliset suklaalastuthttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlat
Näytä lisää

Kommentit (29)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
19.4.2010 09:04

Hienoa, kiitos palautteestasi neurotic! 🙂

neurotic
5.4.2010 11:57

Äsken tuli piirakka valmiiksi ja on kyllä hyvää! Sokerihuurre kompensoi kyllä hyvin tuota puolukan kirpeyttä 🙂 Huurrekkin onnistui ensimmäisellä kerralla oikein hyvin!

Kinuskikissa
3.1.2010 23:20

Olga: hyvä huomio! Voi myös olla, että aidolla voilla onnistuu varmemmin kuin tavallisella margariinilla.

Olga
3.11.2009 14:34

Tein piirakan viikonloppuna ja sellaisen huomion tein, ettei sokerikuorrute onnistunut maidottomasta margariinista (keiju) jota yleensä käytän. Rasva erottui pohjalle ja päälle tuli ainoastaan kerros sellaista sakeampaa ainetta. Vaatii ilmeisesti siis jonkun maidon ainesosan kíehuakseen oikein kokoon, olisikohan juoksevassa margariinissa sama ongelma? Tein sitten voista ja sillä onnistui hyvin.

Kinuskikissa
25.10.2009 18:17

Kiva, kiitos vinkistä Rva70s!

Hipsun äiti: kiitos sinulle! Hauskaa, että löysit tänne ja onnea tuleviin reseptikokeiluihin! 🙂

Hipsun äiti
25.10.2009 14:28

Voi mahoton, löysin nämä sivut puolivahingossa vasta nyt ja kylläpä on ihania reseptejä.! Nyt on tämä puolukkapiiras uunissa ja jo tässä ”jonoa” teen, mitä kokeilen seuraavaksi. Kiitos jo nyt ihanista sivuista ja tosi hyvistä ohjeista!

Rva70s
3.10.2009 17:43

Se unohtui sanoman, että laitoin lesettä pohjaan. Pohjasta tuli vähän jämäkämpi ja ihan hyvä 🙂

Rva70s
3.10.2009 15:15

Noniin, nyt on tehty toinen piirakka 🙂 Huurre onnistui viime kertaa paremmin, mut en varmaan vieläkään malttanu tarpeeksi kauan kiehuttaa…mut maku oli hyvä ja sehän riittää ;D Jos sit kolmas kerta toden sanoisi…

Kinuskikissa
2.10.2009 08:59

risusydän: vau, kuulostaa todellakin siltä, että tämä se etsitty resepti voisi olla! Täytyypä kokeilla tätäkin, kiitos kovasti!

Eliisa: kiitos ehdotuksesta, olen siitä otettu. 🙂

pursutin: kauniisti muotoiltu kommentti poikaystävältä. 🙂

Lilli: voi käyttää survostakin. En osaa varmasti sanoa tuosta esipaistamisesta, mutta itse menisin ihan ohjeen mukaan.

Lilli
1.10.2009 22:20

Hyvännäköinen, namskis 🙂 Mitä luulet, voiko tuohon käyttää puolukkasurvosta? Kannattaisko esipaistaa pohjaa, jottei puolukan mehu valu pohjan läpi? Sain anopilta survosta aika läjän…

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa