sokeripuolukkapiiras1
sokeripuolukkapiiras2

Puolukkapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
125 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
6 dl puolukoita
¾ dl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Sokerihuurre:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria


Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina ohueksi pinnaksi voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja 1 cm matkalta reunoille.

Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjat pohjan päälle. Paista 250 asteessa 20 – 25 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen sokerihuurruttamista.

Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos karamellisoituu eli sokerista ja voista muodostuu vaihekuvan kaltainen tasaisena kupliva seos. Älä keitä niin kauan, että voi alkaa muuttua vaaleanruskeaksi. Anna lämmön tasaantua ja lusikoi sitten piiraan päälle.

sokeripuolukkapiiras_1 sokeripuolukkapiiras_2
sokeripuolukkapiiras_3 sokeripuolukkapiiras_4
sokeripuolukkapiiras_5 sokeripuolukkapiiras_6