15.12.2017   3 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Skotlantilaiset macaroon-patukat


Siskoni toi Skotlannin matkaltaan tuliaisena macaroon-patukoita (macaroon bars). Siitä jäi kytemään ajatus leipoa niitä itsekin. Macaroon-patukoissa on Bounty-suklaata muistuttava maku. Skotit rakastavat näitä barejaan… Maailmalle muuttaneet, koti-ikävää potevat herkkusuut tilaavat niitä verkkokaupasta. Mutta makeisia on helppo tehdä itsekin!

Macaroon-patukat ovat makeita ja täyttäviä, joten voit myös leikata ne pienemmiksi suupaloiksi ja tarjota konvehtien tapaan. Valmistuksen erikoisuutena on peruna, joka yhdessä tomusokerin kanssa muuttuu juoksevaksi. Tomusokeria lisättäessä koostumuksesta tulee tahnamainen ja lopulta kiinteä massa. Peruna ei maistu valmiissa lopputuloksessa.

Vinkit:

  • Jos haluat täytteestä vaaleanpunaisen, värjää se tipalla punaista elintarvikeväriä.
  • Jos et välitä kookoshiutaleista, voit korvata ne kuivatuilla marjoilla tai pähkinärouheella.

16 kappaletta

Täyte:
100 g perunaa (keitettynä ja kuorittuna)
500 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta

Pinnalle:
5 dl kookoshiutaleita
300 g tummaa suklaata (tarvittaessa maidotonta)


Keitä peruna pehmeäksi. Kuori ja muussaa haarukalla ja lusikan kuperalla puolella painellen mahdollisimman hienoksi.

Sekoita joukkoon n. 100 g tomusokeria ja vaniljauute. Lisää tomusokeria 100 g:n erissä. Rakenne on aluksi juokseva ja muuttuu pikku hiljaa tahnamaiseksi. Voit loppuvaiheessa sekoittaa massaa kädellä vaivaamalla.

Vuoraa leikkuulauta leivinpaperilla ja painele massa sen päälle noin 1 cm paksuksi levyksi.

Laita pakastimeen vähintään tunniksi, kunnes massa on jäätynyt.

Levitä kookoshiutaleet pellille leivinpaperin päälle. Paahda 150 asteessa kullanruskeiksi (n. 5 minuuttia).

Ota täytelevy pakastimesta. Odota tarvittaessa hetki ja leikkaa sitten paloiksi. Älä päästä sulamaan. Laita palat takaisin pakastimeen.

Kuorruta patukat kahdessa erässä. Sulata puolet suklaasta mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Ota puolet täytepaloista pakastimesta ja kasta yksi kerrallaan suklaaseen kahden haarukan avulla käännellen.

Kaada kookoshiutaleita lautaselle ja kierittele palat välittömästi suklaalla kuorruttamisen jälkeen hiutaleissa. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Sulata lopuksi toinen erä suklaata ja kuorruta samaan tapaan loput palat. Säilytä patukat jääkaapissa.

Resepti on julkaistu Kinuskikissan leivontakoulussa Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 12/2016.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat