Keväisen kattauksen varma vetonaula ja piristys syntyy värikkäillä macaron-leivoksilla! 💜💛💚 Sitruunainen täyte antaa makeiden mantelikuorien väliin ihanaa raikkautta. Täytteen salaisuutena on Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä sitruunakreemi – tämän kevään ehdoton tuotehitti! 🍋 Se on vastine englantilaiselle lemon curdille ja käytettävissä täysin samaan tapaan sellaisenaan täytteissä tai sekoitettuna esimerkiksi kermavaahtoon. Sitruunakreemin etuna on erinomaisen herkullinen maku sekä laktoosittomuus. Tuotteen valmistuksessa ei ole myöskään käytetty kananmunaa. Rakenteeltaan tahna on sileää ja se soveltuu myös paistettavaksi.
Tässä reseptissä kokeilin hiukan erilaista tapaa valmistaa macaron-kuorien taikina. Päädyin tähän testatessani viime keväänä mustia macaronseja. Instagramissa sain hyviä vinkkejä Essi Kalliolta, kun tuskailin mustan taikinan kanssa. Sittemmin halusin testata taikinaa myös ihan tavallisissa, pastavärillä värjätyissä leivoksissa ja tykästyin näiden matalampaan pitsireunaan.
Kirzie: hei mahtavaa, että onnistui hyvin! Itse olen huomannut, että macaroneja kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta pysyy tuntuma yllä. Juurikin tämä, kuinka paksuksi vaahdon vatkaa (sekin vaihtelee eri ohjeissa), vaikuttaa tosi paljon. Tuli tässä yhteydessä mieleen vinkata myös muistiinpanotoiminnosta. Jos reseptistä jää mieleen jotain huomioita, jotka haluaa talteen vain itseä varten, niin kannattaa hyödyntää muistiinpanoa, jonka löydät tuosta ohjeen ja ainesten yläpuolelta.