Macaron-leivosten valmistamisessa on omat koukkunsa, joihin varmasti jokainen macaron-konkari on matkan varrella tarttunut. Parhaiten pikku pirulaisia oppii tekemään yksinkertaisesti leipomalla niitä – ei siis pidä lannistua! Jos kohtaat vaikeuksia, kannattaa lukaista alla oleva lista tyypillisimmistä ongelmista ja niiden mahdollisista ratkaisuista. Huomaathan, että on olemassa useita eri tapoja valmistaa macaroneja ja vinkit täytyy aina soveltaa sen mukaan, mitä ohjetta käyttää. Italialaisessa tekniikassa marenkivaahtoon lisätään kuuma sokeriliemi. Tämä ohje edustaa ranskalaista tapaa, josta siitäkin näkee hieman vaihtelevia käytäntöjä.

Macaron-leivokset soveltuvat hyvin pakastettaviksi. Pakasta joko pelkät kuoret tai täytteestä riippuen valmiina leivoksina. Suklaata ja voita sisältävät täytteet kestävät pakastamisen parhaiten.