Keväisen kattauksen varma vetonaula ja piristys syntyy värikkäillä macaron-leivoksilla! 💜💛💚 Sitruunainen täyte antaa makeiden mantelikuorien väliin ihanaa raikkautta. Täytteen salaisuutena on Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä sitruunakreemi – tämän kevään ehdoton tuotehitti! 🍋 Se on vastine englantilaiselle lemon curdille ja käytettävissä täysin samaan tapaan sellaisenaan täytteissä tai sekoitettuna esimerkiksi kermavaahtoon. Sitruunakreemin etuna on erinomaisen herkullinen maku sekä laktoosittomuus. Tuotteen valmistuksessa ei ole myöskään käytetty kananmunaa. Rakenteeltaan tahna on sileää ja se soveltuu myös paistettavaksi.

Tässä reseptissä kokeilin hiukan erilaista tapaa valmistaa macaron-kuorien taikina. Päädyin tähän testatessani viime keväänä mustia macaronseja. Instagramissa sain hyviä vinkkejä Essi Kalliolta, kun tuskailin mustan taikinan kanssa. Sittemmin halusin testata taikinaa myös ihan tavallisissa, pastavärillä värjätyissä leivoksissa ja tykästyin näiden matalampaan pitsireunaan.