Huhtikuun kakkuprojektini on ollut ”shakkiruututekniikan” työstäminen. Sain idean täyttäessäni Suomi-kakkua vastaavalla tavalla pursottaen. Sen jälkeen olen joitain julkaisemattomia juustokakkuja tehnyt näin, kunnes nyt keväällä päätin jalostaa ideasta mustavalkoisen shakkiruudukon. Vai muistuttaako kakkupala enemmän formulafanin ruutulippukakkua…? Niin tai näin, idea tulee varmasti elämään teidän käsissänne ja näkemään monta muutakin väriä. Kysele rohkeasti kommenteissa, miten reseptiä kannattaisi muokata omia kokeiluita varten.

Voit säätää mustan täytteen makua lisäämällä salmiakkimixerin määrää. Tässä reseptissä maku on säädetty melko miedoksi, lakritsaiseksi. Vannoutunut salmiakin ystävä saattaa haluta enemmänkin ”ytyä”. Vaniljainen, pannacottamainen täyte antaa kakun makuun tasapainottavaa pehmeyttä.