Pehmeän ”hiekkainen” toffeemakeinen, kätevästi kotikeittiössä valmistuva fudge innostaa erilaisiin makukokeiluihin. Suomalaisten suuhun sopiva makuversio maistuu salmiakilta. 🖤 Toffeekuutioiden mustan puhuva väri ja lakritsimakeisen hieno maku tulee lorauksesta salmiakkimixeriä. Koristele värikkäillä rakeilla, niin saat näistä tyylikkäitä makupaloja vaikka halloween-pöytään.

Alkuperäisessä fudgeohjeessa käytetään ruokokidesokerin ja valkoisen sokerin yhdistelmää. Ruokokidesokeri antaa fudgelle sen herkullisen vaaleanruskean sävyn. Tässä reseptissä voisi kenties käyttää yksinomaan valkoista sokeria. Pelasin kuitenkin varman päälle ja pitäydyin alkuperäisissä sokerisuhteissa. Huomioitavaa sokereita vaihdettaessa on, että kidesokerissa kiteet ovat suurempia kuin hienoa sokeria käytettäessä. Vastaavuutta ei siis kannata mitata deseissä vaan grammoissa. Mittasin yhden ruokokidesokeridesin painoksi 93 g.